Artikel top billede

Voldelige sammenstød ved Kinas største iPhone-fabrik

Der florerer lige nu voldsomme videoer og billeder, hvor mænd bevæbnet med kæppe smadrer vinduer og overvågningskameraer ved Foxconns største iPhone-fabrik i den kinesiske by Zhengzhou.

Hundredvis af ansatte på den største iPhone-fabrik i Kina er tidligt onsdag morgen stødt sammen med sikkerhedsvagter i forbindelse med en demonstration.

Demonstrationen er foranlediget af strenge corona-restriktioner i området.

Det beretter det amerikanske medie Bloomberg.

I videoer, der er blevet optaget af øjenvidner, kan man se ansatte på Foxconns fabrik, der forlader deres sovesale og skubber sig forbi sikkerhedsvagterne, der er i klart undertal.

I et andet klip, ser man en gruppe, der er iklædt hvide beskyttelsesdragter og bevæbnet med kæppe, som de slår en mand i jorden med, mens andre forsøger at forcere barrikaderne på stedet.

Sammenstødene brød ud i nat grundet en blanding af utilfredshed med, at lønninger ikke er blevet udbetalt samt frygt for et corona-udbrud på fabrikken, fortæller et øjenvidne ifølge Bloomberg.

Der er meldinger om flere sårede medarbejdere som resultat af sammenstødene. Kinesisk sikkerhedspoliti er nu ankommet til stedet og har genoprettet roen, forlyder det.

Foxconn, der beskæftiger cirka 200.000 mennesker, er Apples største iPhone-producent og står for produktionen a omkring 70 procent af alle iPhone-forsendelser på verdensplan.

Det er kun få dage siden, at virksomheden meldte, at man havde ansat 100.000 nye ansatte på iPhone-fabrikken, efter en corona-lockdown i oktober, der betød, at ansatte bogstavelig talt flygtede fra fabrikken grundet udbruddet og utilstrækkelige madrationer.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Network Architect

Shure Scandinavia A/S

IT Support (EUC)

Netcompany A/S

Test Specialist

Kompasbank A/S

Data scientist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere