Få kandidater til Carly Fiorinas job

Det kan tage op til seks måneder inden Hewlett-Packards (HP) bestyrelse har valgt en efterfølger til den fyrede topchef Carly Fiorina. Listen af kandidater inkluderer MCI-chefen Michael Capella og den tidligere Motorola-boss Mike Zafirovski, vurderer analytikere.

Listen med mulige efterfølgere til HP's topchef, Carly Fiorina, der blev fyret onsdag med øjeblikkelig varsel, er ikke lang, vurderer en række eksperter overfor Reuters.-

Carly Fiorina blev sat af uden at der var en klar intern afløser, hvilket er et brud med tidligere praksis i et af Silicon Valleys ældste firmaer.

Oveni spørgsmålet om, hvem der skal være ny chef i HP, tilføjes usikkerheden om, hvordan og om HP vil skifte strategi i forbindelse med Fiorinas udskiftning.

Skal print sælges?

Bjerget af usikkerhed inkluderer spekulationer om hvorvidt selskabet vil vælge at udskille sin profitable print-division, påpeger analytikerne.

- Den mest åbenbare spekulation går på folk, som har "been there, done that", siger Tom Rosenwald, der er partner hos rekrutteringsfirmaet Ray & Berndtson.

Han gætter på, at den nye leder hentes i industrien, da HP-bestyrelsen ønsker resultater med det samme.

Eksperterne er ret enige om, at den korte liste af mulige efterfølgere inkluderer de ledende insidere i HP og Michael Capellas, der tidligere arbejdede lige under Carly Fiorina, og som var topchef i Compaq, som HP købte for et par år siden.

Han har siden vundet stor hæder for sit arbejde med at redde telekomudbyderen MCI fra konkurs.

Kickstart til turn around
Hos den anerkendte investeringsbank Merrill Lynch, fremhæver analytiker Steven Milunovich, at for Motorola, Xerox og Apple har udskiftning af ledelsen kick-startet en turnaround.

- Hvem skal HP henvende sig til med stillingen? Vores første valg vil blive den tidligere HP-direktør Michael Capellas, siger Steven Milunovich.

Vælger HP at finde en ny topchef uden for egne rækker, hvad flere tror, risikerer selskabet at fremmedgøre de nuværende medlemmer i topledelsen.

To af de interne kandidater er Anne Livermore, der styrer storage, software og service-forretningen samt Vyomesh Joshi, der leder HP's printforretning, og som for nylig tog ansvaret for den pressede pc-division.

- Hvis en af dem ikke får stillingen, så kan HP godt gå hen og miste dem, siger Michael Sutton, som er porteføljeforvalter hos Liberty Ridge Capital, til Reuters.

Zafirovski er et kup

Herudover peger mange på Mike Zafirovski, der for en måned siden forlod Motorola for at søge nye udfordringer, efter at han i 2003 blev forbigået til topstillingen i selskabet.

Han betegnes som en mand, der har fødderne solidt plantet på jorden, og som forstår at balancere teknologi og markedsføring.

- Motorola har over de seneste år stået over for lignende vanskeligheder som HP gør i dag, så en som Zafirovski vil være lidt af et kup, siger Brian Sullivan, der leder rekrutteringsfirmaet Christian & Timbers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere