Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Få kandidater til Carly Fiorinas job

Det kan tage op til seks måneder inden Hewlett-Packards (HP) bestyrelse har valgt en efterfølger til den fyrede topchef Carly Fiorina. Listen af kandidater inkluderer MCI-chefen Michael Capella og den tidligere Motorola-boss Mike Zafirovski, vurderer analytikere.

Listen med mulige efterfølgere til HP's topchef, Carly Fiorina, der blev fyret onsdag med øjeblikkelig varsel, er ikke lang, vurderer en række eksperter overfor Reuters.-

Carly Fiorina blev sat af uden at der var en klar intern afløser, hvilket er et brud med tidligere praksis i et af Silicon Valleys ældste firmaer.

Oveni spørgsmålet om, hvem der skal være ny chef i HP, tilføjes usikkerheden om, hvordan og om HP vil skifte strategi i forbindelse med Fiorinas udskiftning.

Skal print sælges?

Bjerget af usikkerhed inkluderer spekulationer om hvorvidt selskabet vil vælge at udskille sin profitable print-division, påpeger analytikerne.

- Den mest åbenbare spekulation går på folk, som har "been there, done that", siger Tom Rosenwald, der er partner hos rekrutteringsfirmaet Ray & Berndtson.

Han gætter på, at den nye leder hentes i industrien, da HP-bestyrelsen ønsker resultater med det samme.

Eksperterne er ret enige om, at den korte liste af mulige efterfølgere inkluderer de ledende insidere i HP og Michael Capellas, der tidligere arbejdede lige under Carly Fiorina, og som var topchef i Compaq, som HP købte for et par år siden.

Han har siden vundet stor hæder for sit arbejde med at redde telekomudbyderen MCI fra konkurs.

Kickstart til turn around
Hos den anerkendte investeringsbank Merrill Lynch, fremhæver analytiker Steven Milunovich, at for Motorola, Xerox og Apple har udskiftning af ledelsen kick-startet en turnaround.

- Hvem skal HP henvende sig til med stillingen? Vores første valg vil blive den tidligere HP-direktør Michael Capellas, siger Steven Milunovich.

Vælger HP at finde en ny topchef uden for egne rækker, hvad flere tror, risikerer selskabet at fremmedgøre de nuværende medlemmer i topledelsen.

To af de interne kandidater er Anne Livermore, der styrer storage, software og service-forretningen samt Vyomesh Joshi, der leder HP's printforretning, og som for nylig tog ansvaret for den pressede pc-division.

- Hvis en af dem ikke får stillingen, så kan HP godt gå hen og miste dem, siger Michael Sutton, som er porteføljeforvalter hos Liberty Ridge Capital, til Reuters.

Zafirovski er et kup

Herudover peger mange på Mike Zafirovski, der for en måned siden forlod Motorola for at søge nye udfordringer, efter at han i 2003 blev forbigået til topstillingen i selskabet.

Han betegnes som en mand, der har fødderne solidt plantet på jorden, og som forstår at balancere teknologi og markedsføring.

- Motorola har over de seneste år stået over for lignende vanskeligheder som HP gør i dag, så en som Zafirovski vil være lidt af et kup, siger Brian Sullivan, der leder rekrutteringsfirmaet Christian & Timbers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere