Artikel top billede

Streaming: Dystert drama med iskold hovedperson

Med Wednesday får den kyniske datter fra The Addams Family sin egen serie på Netflix, og det er både stilfuldt, makabert og sjovt. Lidt som en slags goth-udgave af Harry Potter med ekstra teenageintrige, blod og afrevne kropsdele.

Den let makabre The Addams Family har gennem snart 60 år optrådt i utallige serie- og filmversioner, og for ganske nylig fik den endnu et skud på stammen med serien Wednesday på Netflix, hvor den dybt misantropiske og kyniske datter er i front.

Hun har – som mange andre teenagere – en smule svært ved at tilpasse sig og skifter skole hurtigere end andre skifter sokker.

I seriens begyndelse sendes Wednesday for eksempel på kostskolen Nevermore efter at have hældt en flok piratfisk i en swimmingpool for at hævne sig på brormands plageånder.

Nevermore er ikke en helt almindelig kostskole. Eleverne er en blanding af varulve, vampyrer, sirener og andre overnaturlige væsener, men alligevel lykkedes det hurtigt Wednesday at skille sig ud som endnu mere dyster end alle de andre.

Der er også et uhyre løs i den nærliggende skov, som flår folk i stumper og stykker, og hun giver sig i kast med at finde ud af, hvem der i virkeligheden står bag.

Serien er bl.a. instrueret af Tim Burton og bærer også hans præg på andre felter; en af hovedkræfterne bag musikken er Burtons faste kapelmester Danny Elfman.

En iskold hovedperson

I den absolutte hovedrolle ses 20-årige Jenna Ortega, der allerede har optrådt i en del film og serier. Der er dog ingen tvivl om, at Wednesday bliver hendes gennembrudsrolle. Hun gør det helt enkelt bragende godt som den – undertiden i bogstavelig forstand – iskolde hovedperson.

Men serien har også andre gode kræfter i front, blandt andet Gwendoline Christie (kendt som Brienne i Game of Thrones) som rektor Weems samt Christina Ricci som læreren Marilyn Thornhill.

I en mindre rolle ses desuden blandt andet Catherine Zeta-Jones som en fantastisk Morticia Addams.

Wednesday er på meget kort tid blevet en af de mest sete serier på Netflix, og mange vil nok sluge de første otte episoder i nærmest én køre. Lidt som en slags goth-udgave af Harry Potter med ekstra teenageintrige, blod og afrevne kropsdele.

Samtidig er den utroligt velproduceret og ikke altid helt så forudsigelig, som man måske skulle tro.

Nåja: Og hånden Thing er også med! Se traileren til Wednesday her.

Titel: Wednesday / Sæson 1 kan streames på Netflix