Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU vil gå Broadcoms milliardopkøb af VMware efter i sømmene

Det kan gå udover konkurrencen, hvis Broadcom gennemfører sit opkøb af VMware, mener EU-Kommissionen. Derfor skal kommissions monopol-vagthund nu granske opkøbet.

Broadcoms planer om at opkøbe VMware i en handel til svimlende 61 milliarder dollar eller i omegnen af 400 milliarder kroner skal nu gåes efter i sømmene af EU-kommissionens monopol-vagthund.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

EU-kommissionens vagthund er helt konkret bekymret for om aftalen, vil kunne føre til mindre konkurrence på markedet for visse hardware-komponenter.

Det gælder eksempelvis for netværkskort og storage-adaptere, hvor Broadcom ifølge kommissionen vil kunne gøre det svære for VMwares software at fungere med konkurrenters hardware.

"Dette kan føre til højere priser, lavere kvalitet og mindre innovation for erhvervskunder, og i sidste ende den almindelige forbruger," lyder det fra kommissionen.

Fordel for forbrugerne

Broadcom mener derimod, at handlen vil være til fordel for kunderne, der ifølge virksomheden vil få flere valgmuligheder og bedre muligheder for accelerere deres innovation

"Vi er overbeviste om, at det også vil slå klart myndighederne, når de afslutter deres gennemgang af handlen," lyder det ifølge Wall Street Journal fra en talsperson for Broadcom.

EU-Kommissionen skal senest til maj tage stilling til opkøbet.