Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU vil have teleselskaber til at fremlægge deres investeringsplaner

EU vil have de store tech- og teleselskaber til at fremlægge deres investeringsplaner for Europa.

EU vil have de europæiske teleselskaber og de store amerikanske tech-firmaer til at fremlægge deres investeringsplaner og deres planer for udbygning af infrastruktur.

Oplysningerne skal ifølge Reuters anvendes i EU’s arbejde med at udforme en decideret lovgivning, som vil kunne tvinge de store amerikanske tech-firmaer til at betale en del af omkostningerne for udbygning af den europæiske infrastruktur.

EU-Kommissionen er på trapperne med en offentlig høring, som ventes lanceret i den kommende uge.

Her vil kommissionen blandt andet spørge de store teleselskaber og de store amerikanske indholds-leverandører som Google, Netflix, Meta og Amazon om, hvad de investerer i, hvordan investeringsplanerne vil udvikle sig og om de vurderer, at der er investerings-mangler nogle steder.

EU vil også have dem til at fremlægge deres vurderinger af, hvor hurtigt skiftet til cloud pågår lige nu og om der er brug for investeringer i nye områder.

Desuden vil EU have klarlagt det konkrete forhold mellem big tech-selskaberne og de europæiske teleselskaber.

Høringen skyldes, at en række af de store europæiske teleselskaber med Deutsche Telecom, Orange, Telefonica og Telecom Italia i spidsen har forlangt, at de store amerikanske indholds-leverandører spytter i kassen og er med til at finansiere udbygning af den europæiske infrastruktur.

Dette skyldes, at de seks største amerikanske indholdsleverandører i dag står for mere end halvdelen af den europæiske internettrafik.

De amerikanske selskaber har på den anden side fremført, at sådan en ‘internet-skat’ vil kunne få konsekvenser for blandt andet det europæiske princip om net-neutralitet.