Artikel top billede

Google synes at være i færd med at udvikle en konkurrent til Apples Airtags. (Foto: Jesper Lisby)

Google på trapperne med smart-brikker til at finde forlagte ting

Søgegiganten arbejder på at lave en pendant til Apples Airtags og Samsungs Smarttags.

Det bliver sandsynligvis sværere at forlægge sine ting som Android-brugere, hvis Googles planer om at bygge en ny klasse af bluetooth-baserede smart-trackere bliver til virkelighed.

Ifølge netmediet 9to5google brygger selskabet på et ’Finder Network’, til at lokalisere og finde ting på samme vis som Apple gør med sine Airtags.

Googles pendant til Apples smart-tracker går under udviklingsnavnet ’Grogu’, og fremgår i nogle af Google app-dokumentation til ’Fast Pair’ bluetooth-funktioner som en ’Locator tag’.

Ved at bruge de mange iPhone-enheder omkring i omverdenen, har Apple skabt et netværk af enheder, der kan lokalisere Apple-enheder og Airtags med under en halv meters præcision.

Ud over en bluetooth-forbindelse, kræver funktionaliteten, at Google kan skabe et netværk af UWB-enheder (Ultra Wide-band) i felten til at lokalisere og registrere eventuelle smart-tracker enheder omkring.

Det er kun nyere Pixel Pro telefoner såsom Pixel 6 Pro og Pixel 7 Pro der har indbygget UWB-chip i Google økosystem, men udviklingen af Googles nye tag synes at være under Nest-afdelingens portefølje, hvorfor 9to5Google forventer, at kommende Nest-enheder såsom smarthøjtalere og routere vil byde på UWB-funktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere