Artikel top billede

Google synes at være i færd med at udvikle en konkurrent til Apples Airtags. (Foto: Jesper Lisby)

Google på trapperne med smart-brikker til at finde forlagte ting

Søgegiganten arbejder på at lave en pendant til Apples Airtags og Samsungs Smarttags.

Det bliver sandsynligvis sværere at forlægge sine ting som Android-brugere, hvis Googles planer om at bygge en ny klasse af bluetooth-baserede smart-trackere bliver til virkelighed.

Ifølge netmediet 9to5google brygger selskabet på et ’Finder Network’, til at lokalisere og finde ting på samme vis som Apple gør med sine Airtags.

Googles pendant til Apples smart-tracker går under udviklingsnavnet ’Grogu’, og fremgår i nogle af Google app-dokumentation til ’Fast Pair’ bluetooth-funktioner som en ’Locator tag’.

Ved at bruge de mange iPhone-enheder omkring i omverdenen, har Apple skabt et netværk af enheder, der kan lokalisere Apple-enheder og Airtags med under en halv meters præcision.

Ud over en bluetooth-forbindelse, kræver funktionaliteten, at Google kan skabe et netværk af UWB-enheder (Ultra Wide-band) i felten til at lokalisere og registrere eventuelle smart-tracker enheder omkring.

Det er kun nyere Pixel Pro telefoner såsom Pixel 6 Pro og Pixel 7 Pro der har indbygget UWB-chip i Google økosystem, men udviklingen af Googles nye tag synes at være under Nest-afdelingens portefølje, hvorfor 9to5Google forventer, at kommende Nest-enheder såsom smarthøjtalere og routere vil byde på UWB-funktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere