Artikel top billede

(Foto: Renato Ramos Puma/Unsplash)

Microsoft går til modangreb og stævner Sony

Microsoft stævner nu Sony i håb om at få fat i oplysninger, der kan hjælpe tech-giganten i sagen om opkøbet af Activision Blizzard.

Tech-giganten Microsoft kæmper for sit opkøb af spilvirksomheden Activision Blizzard til en værdi af 69 milliarder dollar, men opkøbet skal godkendes af konkurrencemyndighederne rundt i verden, og særligt myndigheder i England, EU og USA er skeptiske over for, hvordan opkøbet vil påvirke konkurrencesituationen på spilmarkedet.

Især den amerikanske myndighed FTC er bekymret for, at Microsoft vil gøre Activision Blizzards spil eksklusive til Xbox, og derfor har FTC lagt sag an mod Microsoft.

Som modsvar har Microsoft nu sendt en stævning til Sony.

Det skriver Winbuzzer.

Formålet er at indhente informationer om Sonys udgivelsesplan for eksklusive spil til Playstation.

Microsoft håber, at disse oplysninger vil hjælpe Microsoft i sit opkøb ved at fremvise, at andre spilproducenter i høj grad laver eksklusive spil til egen platform.

Microsoft mener, at deres mængde af eksklusive spil er lav sammenlignet med andre producenter.

"Forhandlinger mellem SIE (Sony Interactive Entertainment) og Microsoft om omfanget af SIE's produktion og en opdagelsesplan er i gang," lyder retsdokumentet.
Microsoft og Sony har skændtes meget om opkøbet, og Sony har henvendt sig til flere konkurrencemyndigheder med frygt om et orvrænget spilmarked for at sænke processen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere