Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

Microsoft står overfor advarsel fra EU om stort opkøb

EU gør klar til at indsende en advarsel om Microsofts opkøb af Activision Blizzard.

Microsoft står overfor en såkaldt klagepunktsmeddelelse fra EU-Kommissionen, hvori myndigheden udtrykker sin bekymring om tech-gigantens opkøb af Activision Blizzard.

Det skriver Reuters.

Microsoft er i gang med en proces, der skal føre til et opkøb af spilgiganten Activision Blizzard til en værdi af 69 milliarder dollar, men handelen skal først godkendes af diverse konkurrencemyndigheder i forskellige stater.

Flere af disse myndigheder stejler over opkøbet af frygt for at konkurrencen på spilmarkedet vil blive forvrænget, da Microsoft også ejer Xbox.

I Storbritannien har konkurrencemyndighederne en dybdegående undersøgelse i gang, mens USA’s konkurrencemyndighed FTC har sagsøgt Microsoft for at stoppe opkøbet.

EU's antitrust-myndigheder, som har fastsat en deadline til 11. april for sin beslutning om aftalen, ønskede ikke at kommentere Reuters artikel, mens Microsoft sendte følgende svar:

"Vi fortsætter med at arbejde med Europa-Kommissionen for at løse eventuelle markedsproblemer. Vores mål er at bringe flere spil til flere mennesker, og denne aftale vil fremme dette mål."

Ifølge Reuters forventes det, at Microsoft vil tilbyde indrømmelser for at undgå EU’s indblanding i opkøbet. Disse indrømmelser drejer sig hovedsageligt om, at konkurrenter fortsat har adgang til spil fra Activision Blizzard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere