Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

Microsoft står overfor advarsel fra EU om stort opkøb

EU gør klar til at indsende en advarsel om Microsofts opkøb af Activision Blizzard.

Microsoft står overfor en såkaldt klagepunktsmeddelelse fra EU-Kommissionen, hvori myndigheden udtrykker sin bekymring om tech-gigantens opkøb af Activision Blizzard.

Det skriver Reuters.

Microsoft er i gang med en proces, der skal føre til et opkøb af spilgiganten Activision Blizzard til en værdi af 69 milliarder dollar, men handelen skal først godkendes af diverse konkurrencemyndigheder i forskellige stater.

Flere af disse myndigheder stejler over opkøbet af frygt for at konkurrencen på spilmarkedet vil blive forvrænget, da Microsoft også ejer Xbox.

I Storbritannien har konkurrencemyndighederne en dybdegående undersøgelse i gang, mens USA’s konkurrencemyndighed FTC har sagsøgt Microsoft for at stoppe opkøbet.

EU's antitrust-myndigheder, som har fastsat en deadline til 11. april for sin beslutning om aftalen, ønskede ikke at kommentere Reuters artikel, mens Microsoft sendte følgende svar:

"Vi fortsætter med at arbejde med Europa-Kommissionen for at løse eventuelle markedsproblemer. Vores mål er at bringe flere spil til flere mennesker, og denne aftale vil fremme dette mål."

Ifølge Reuters forventes det, at Microsoft vil tilbyde indrømmelser for at undgå EU’s indblanding i opkøbet. Disse indrømmelser drejer sig hovedsageligt om, at konkurrenter fortsat har adgang til spil fra Activision Blizzard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere