Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

Microsoft står overfor advarsel fra EU om stort opkøb

EU gør klar til at indsende en advarsel om Microsofts opkøb af Activision Blizzard.

Microsoft står overfor en såkaldt klagepunktsmeddelelse fra EU-Kommissionen, hvori myndigheden udtrykker sin bekymring om tech-gigantens opkøb af Activision Blizzard.

Det skriver Reuters.

Microsoft er i gang med en proces, der skal føre til et opkøb af spilgiganten Activision Blizzard til en værdi af 69 milliarder dollar, men handelen skal først godkendes af diverse konkurrencemyndigheder i forskellige stater.

Flere af disse myndigheder stejler over opkøbet af frygt for at konkurrencen på spilmarkedet vil blive forvrænget, da Microsoft også ejer Xbox.

I Storbritannien har konkurrencemyndighederne en dybdegående undersøgelse i gang, mens USA’s konkurrencemyndighed FTC har sagsøgt Microsoft for at stoppe opkøbet.

EU's antitrust-myndigheder, som har fastsat en deadline til 11. april for sin beslutning om aftalen, ønskede ikke at kommentere Reuters artikel, mens Microsoft sendte følgende svar:

"Vi fortsætter med at arbejde med Europa-Kommissionen for at løse eventuelle markedsproblemer. Vores mål er at bringe flere spil til flere mennesker, og denne aftale vil fremme dette mål."

Ifølge Reuters forventes det, at Microsoft vil tilbyde indrømmelser for at undgå EU’s indblanding i opkøbet. Disse indrømmelser drejer sig hovedsageligt om, at konkurrenter fortsat har adgang til spil fra Activision Blizzard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere