Artikel top billede

(Foto: Napoleon Schwan/Pixabay)

Sådan vil Netflix forhindre dig i at dele konti: Dine enheder skal registreres

Netflix vil registrere enheder, der er tilknyttet kontoindehaverens hjemmenetværk, hvis de vil streame film eller serier.

Netflix’ plan for at stoppe kodedeling er så småt begyndt at tage form.

Streaming-giganten, der i sidste måned annoncerede, at den ville begynde den indledende udrulning af sin strategi, har nu opdateret sin FAQ-side med flere detaljer om, hvad dets brugere kan forvente.

Den primære måde, Netflix vil forhindre kodedeling på, er ved at verificere de enheder, der er logget ind på en bruger, der ikke er deres og hvorpå der streames, hvis de ikke er på kontoejerens hjemmenetværk.

Det vil blive registreret, når nogen tilgår ejerens Netflix-konto på en ny enhed, som ikke er forbundet med ejerens husholdning, eller hvis en konto gentagende gange bruges udenfor ejerens hjem.

I det tilfælde vil Netflix sende en mail til kontoejeren. Mailen vil indeholde en firecifret verificeringskode, som ejeren har 15 minutter til at taste ind, inden den udløber, lyder det på Netflix’ FAQ-side.

Netflix oplyser på siden, at virksomheden vil gøre brug af ip-adresser, enheds-id og konto-aktiviteter til at fastslå, hvilke enheder der har tilknytning til samme husholdning.

Tidligere version fjernet efter kort tid

I en tidligere version på FAQ-siden, der nåede at stå der kortvarigt og sidenhen er blevet fjernet, lød det, at for at få uindskrænket adgang til Netflix, så skulle brugerne af denne konto mindst én gang hver 31. dag logge på den primære ejeres hjemmenetværk (wifi) og se noget på Netflix.

Denne løsning blev især delt meget på Twitter, hvor mange Netflix-brugere har kritiseret den. Men den er altså nu blevet fjernet igen.

Netflix har tidligere udtalt, at mere end 100 millioner husholdninger verden over deler konti.

Skulle man være så uheldig at blive taget i at dele sin konto med andre udenfor sin husholdning, så skal man ikke være bange for at blive ramt med en ekstra opkrævning. I hvert fald ikke endnu, lyder det fra streaminggiganten.

Netflix har tidligere testet en løsning i Peru, Costa Rica og Chile, hvor kontoindehavere er blevet opkrævet et ekstra beløb på omkring 3 dollar, 20 kroner, om måneden for at tillade ’under-konti’ til den primære konti, som befinder sig udenfor kontoindehaverens hjem.