Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nemlig.com indgår overenskomst med 3F / Microsoft og Oracle vil bygge cloud-regioner i Saudi-Arabien / Pas på denne kryptovaluta - indeholder bagdør

Nemlig.com indgår overenskomst med 3F. Microsoft og Oracle vil bygge cloud-regioner i Saudi-Arabien. Digizuite indgår aftale med Danish Agro. Pas på denne kryptovaluta - indeholder bagdør.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing her fra Computerworld.

De tidlige it-morgennyheder serveres i dag af Alexander Haslund.

Nemlig.com indgår overenskomst med 3F

Efter flere års uenighed er det digitale supermarked nemlig.com blevet enige om en overenskomst med 3F Transport.

Aftalen dækker de chauffører, der kører dagligvarer for nemlig.com. Med overenskomsten får nemlig.com mulighed for at ansætte sine egne chauffører.

Det skriver nemlig.com i en meddelelse.

Med aftalen, der er den første af sin slags hos nemlig.com, bliver der klare rammer om løn, pension, betaling for overarbejde og arbejdsvilkår for nemlig.coms egne chauffører.

"Jeg er glad for, at nemlig.com som arbejdsgiver nu viser, at det kan lade sig gøre at tage ansvar og sikre gode løn- og arbejdsvilkår," udtaler Jan Villadsen, formand i 3F Transport.

Nemlig.com oplyser desuden, at man i samarbejdsaftaler med eksterne leverandører gennemfører tilsvarende ændringer for dem, der allerede i dag er ansat hos de transportvirksomheder, nemlig.com og Intervare samarbejder med.

Microsoft og Oracle vil bygge cloud-regioner i Saudi-Arabien

Flere tech-giganter er klar til at investere mere end ni milliard dollar i Saudi-Arabien.

Det er blandt andet Microsoft og Oracle, som vil bygge cloud-regionerne i kongeriget, lyder det fra en minister i Saudi Arabien til Reuters.

Den saudiarabiske minister for kommunikation og informationsteknologi, Abdullah Alswaha, sagde, at Microsoft vil investere 2,1 milliarder dollar i en global 'super-scaler cloud', mens Oracle har forpligtet 1,5 milliarder dollar til at bygge en ny cloud-region i Riyadh.

Der er ikke oplysningerne om tidshorisonten, men Oracle fortæller til Reuters, at investeringen vil blive foretaget over flere år.

Også Huawei skal angiveligt være klar til at investere 400 millioner dollar i cloud-infrastruktur til sine tjenester i Saudi-Arabien og en anden cloud-region.

Digizuite indgår aftale med Danish Agro

Odense-selskabet Digizuite har landet en aftale med Danish Agro, der har omkring 5.000 ansatte.

Aftalen er led i en digital transformation hos Danish Agro, som Digizuite, der står bag SaaS-baseret enterprise digital asset management (DAM), altså skal hjælpe med.

"Digitalisering er et vigtigt strategisk fokus for Danish Agro, og vi har de seneste år arbejdet hårdt på at udvælge og implementere digitale værktøjer, der skaber værdi for vores forretning og dermed for vores kunder," lyder det fra Thomas Rønsholdt Mørch, kommunikationsdirektør, hos Danish Agro, i en meddelelse.

"Vi er sikre på, at vi i Digizuite har fundet en DAM-partner, der kan løfte os til et nyt niveau."

Pas på denne kryptovaluta - indeholder bagdør

Kryptovalutaen Dingo Token indeholder en skjult kode, der giver personerne bag kryptovalutaen mulighed for at sætte transaktionsgebyret op til 99 procent.

Brugere kan dermed risikere at miste stort set hele deres investering, allerede når de trykker på købsknappen.

Det viser en ny rapport fra Check Point Research, skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Siden årsskiftet er Dingo Token steget med på over 8.400 procent, men er altså ifølge Check Point Research et stort svindelnummer.

"Svindlere har i den grad fået øjnene op for kryptovaluta fordi det er et lukrativt marked, der udvikler sig med lynets hast, og fordi de kan forblive anonyme," lyder det fra Oded Vanunu, der er head of products vulnerabilities research hos Check Point Software Technologies