BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-hack - sigtes for afpresning

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple forbereder nyt vildt prishop: iPhones kan blive markant dyrere i fremtiden

Et prishop, der betyder, at forbrugerne skal betale endnu mere for at få fingre i den bedste iPhone, kan være på vej.

Købelysten har sjældent været overvældende, når Apple har forsøgt sig med at lancere billigere iPhones.

Eksempelvis blev den farverige og billigere iPhone 5C et flop, da den blev introduceret i 2013.

Og den nye store iPhone 14 Plus lader heller ikke til at være blevet et hit hos forbrugerne, som tilsyneladende foretrækker de dyrere pro-modeller.

Eksempelvis rapporterede det taiwanesiske erhvervsmedie Digitimes for nylig, at Apple har neddroslet produktionen af iPhone 14 Plus, som ellers udmærker sig ved at være Apples første store iPhone i et mere prisvenlige segment.

Måske er det netop læren herfra, der betyder, at Apple nu tilsyneladende har fremskredne plan om at foretage et prismæssigt hop op ad i markedet og dermed forsøge at hæve standarden for, hvor meget en almindelig forbruger er villig til at betale for en telefon.

En manøvre som Apple havde succes med, da selskabet lancerede iPhone X i 2017.

Planer om ny ultra-model

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg planlægger Apple således at lancere en ny Ultra-model, der ventes at stryge direkte ind i toppen af prishierarkiet og dermed blive den dyreste iPhone i sortimentet.

Den vil således blive endnu dyrere end iPhone 14 Pro Max, der har en listepris, som i den billigste version koster 11.499 kroner.

Forbrugerne vil strække sig

Da Apple præsenterede sit kvartalsregnskab i sidste uge, slog topchefen fast, at han ikke udelukkede prisstigning og på trods af makroøkonomiske udfordringer vurderede, at folk stadigvæk var villige til at betale høje priser for en iPhone.

“Iphone er blevet så integreret en del af folks liv, at jeg tror, at folk er villige til at strække sig for at få det bedst mulige indenfor denne kategori,” sagde han.

Apple er i stigende begyndt at bruge Ultra-navnet for sine ypperste produkter.

Således lancerede Apple i fjor et Apple Watch Ultra ligesom, at den mest kraftfulde version af Apples M1-processorer ligeledes er blevet udstyret med Ultra-prædikatet.

Kan få endnu vildere kamera

Det er uvist, hvad en kommende Ultra iPhone vil komme til at betyde på, men Bloomberg vurderer, at endnu mere markante kamera-forbedringer, en endnu hurtigere chip og muligvis også en endnu større skærm.

Bloomberg spekulerer ligeledes i, at en Ultra Iphone muligvis også vil blive lanceret i et nyt design, hvor opladningsstikket bliver fjernet til det fordel trådløs opladning.

En kommende Ultra iPhone kan ifølge Bloomberg blive lanceret i 2024, når iPhone 16 ventes at få debut.

Men ifølge det amerikanske medie planlægger Apple allerede med iPhone 15 at udstyre de dyre Pro-modeller med endnu flere eksklusive funktioner, som kunderne altså kommer til at gå glip af, hvis de vælger de billigste iPhones.