Artikel top billede

Foxconns kæmpefabrik i Kina i fulde omdrejninger: Sætter ny omsætningsrekord

Apple-fabrikken, som var ramt af protester som følge af de kinesiske covid-19-restriktioner, er tilbage i solid produktion og er med til at hæve Foxconns omsætning til højt niveau.

Efter store udfordringer med produktionen hæver verdens største iPhone-fabrik Foxconn i januar salget til nyt højt niveau.

I en salgsopdatering søndag rapporterede den taiwanske produktionsgigant og Apple-leverandør om en omsætning på 22 milliarder dollar i januar, 48 procent mere end i samme periode for et år siden.

Det er det højeste niveau nogensinde for den måned. Omsætningen steg næsten fem procent i forhold til måneden før.

Det skriver CNN.

Producenten tilskrev de positive takter sin store iPhone-fabrik i Zhengzhou i det centrale Kina, som er ved at vende tilbage til normalen efter at have været berørt af de omsiggribende corona-restriktioner og arbejdsprotester.

Derudover hjalp en bedre komponentforsyning også med at øge salget.

Både forbrugerelektronik og computerprodukter viste begge en stærk tocifret vækst, fremgår det.

Foxconns problemer begyndte tilbage i oktober, da ansatte forlod den kinesiske fabrik på grund af bekymringer om corona-relaterede arbejdsforhold og mangel på mad. Md Senere tilbød Foxconn bonusser til de ansatte for at vende tilbage.

Men voldsomme protester brød siden ud i november, da nyansatte medarbejdere sagde, at ledelsen var løbet fra deres løfter.

Arbejdere stødte sammen med sikkerhedsofficerer, før virksomheden til sidst tilbød dem kontanter for at stoppe og forlade stedet.

I sidste uge pegede Apple på udfordringer i Kina som en nøglefaktor i dets dårligere end forventet indtjening. Apple har også tidligere meldt ud, at det overvejer at flytte produktionen ud af Kina.

Foxconn har siden formået at stabilisere driften på sit anlæg. I sidste måned rapporterede kinesiske statsmedier, at fabrikken i Zhengzhou næsten var normal igen og nåede 90 procent af kapaciteten i slutningen af ​​december.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere