Artikel top billede

De første 48 gigabyte DDR5 klodser er signeret af Micron. (Foto: Micron)

Opdatering: Nu kan du få 192 gb DDR5 ram til din pc

MSI er den første hardware-producent, som åbner op for vilde hukommelsesmængder til din pc.

Kan du ikke få nok med hukommelse til din pc, skal du til at holde øje med, om der er dukket en opdatering op til dit systems bundkort – forudsat at du er ejer af en Intel Core-processor fra 12. eller den spritnye 13. generation.

Bundkort-producenten MSI er først med en opdatering til selskabets Intel 600 og 700 baserede motherboards, som gør det muligt at knytte de nye ram-moduler med 24 og 48 gigabyte ram.

Med fire ram-blokke i systemet giver det altså mulighed for op til 192 gigabyte hukommelse eller 96 med fire 24 gigabyte klodser i systemet. Hidtil har platformen maksimalt kunne tilbyde fire gange 32 gigabyte ram.

Ifølge MSI vil de nye hukommelsesklodser kunne genkendes af eksisterende H610, B660, Z690, B760 og Z790 baserede kort fra MEG; MPG, MAG og Pro serierne. En opdateret version af bundkortets UEFI-styresystemet er dog altid at anbefale.

Flere producenter på vej

Taiwanske MSI er den første producent med understøttelsen, men flere skulle angiveligt være på vej med overhalingen, skriver hardware-mediet Toms Hardware.

Nyheden kommer få uger efter, at hukommelsesproducenten Micron kunne løfte sløret for sine første DDR5-klodser med kapaciteter på op til 48 gigabyte. De enkelte klodser kommer i to hastighedsvarianter: 5.200 og 5.600 MHz.