Artikel top billede

Foto: Unsplash

Årsagen er fundet: Derfor er lufthavne blevet ramt af globalt it-kaos

Det ser ud til at årsagen til et it-nedbrud, som har skabt et globalt lufthanskaos er fundet. Der vides dog endnu ikke, hvornår fejlen som ramte hos den tyske gigant Lufthansa, er udbedret.

Tidligere på dagen forårsagede et stort it-nedbrud hos den tyske luftfartsgigant Lufthansa, hvad der i tyske medier er blevet beskrevet som “et globalt lufthavns-kaos.”

Nu er årsagen til nedbruddet blevet fundet, oplyser Lufthansa på Twitter.

"Denne morgen blev fly fra Lufthansa Group påvirket af et it-nedbrud, der skyldes byggearbejde i Frankfurt-området. Desværre har nedbruddet ført til forsinkelse og aflysninger af flyafgangen," oplyser Lufthansa på Twitter.

Glasfiberkabel blev beskadiget

Overfor nyhedsbureauet Reuters bekræfter en talsperson fra Lufthansa, at der er tale om et it-system-nedbrud, der omfatter hele Lufthansa-koncernen.

Lufthansa Group er Europas næststørste flyselskab og ejer udover Lufthansa også flyselskaberne Eurowings, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Swiss and Edelweiss Air

Helt konkret skyldes nedbruddet følge Reuters, at et glasfiberkabel hos den tyske televirksomhed Deutsche Telekom er blevet beskadiget i forbindelse med et byggearbejde.

Fejlen har blandt andet betydet, at passagerer har haft problemer med check-in og boarding på Lufthansas fly.

Ifølge Reuters forventer Lufthansa at problemerne vil være løst i løbet af eftermiddagen, men der er dog ingen konkret tidsplan.

Nedbruddet hos den tyske luftfartsgigant kommer i øvrigt dagen efter, at et stort hackerangreb ramte SAS og fik den konsekvens, at nogle brugere fik utilsigtet adgang til andre SAS-kunders brugerkonti.