Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Alex Vanopslagh sletter TikTok fra sin arbejdstelefon / Nokia ændrer logo / Åbent for tilmelding: Kvalificer dig til cybermesterskaberne

Alex Vanopslagh sletter TikTok fra sin arbejdstelefon. Nokia ændrer logo. Åbent for tilmelding: Kvalificer dig til cybermesterskaberne. Softwareselskab afviser milliardstort opkøbsbud. Twitter i ny fyringsrunde.

Godmorgen.

Velkommen til ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

Denne uge er det Rasmus Ferdinand Ginman, der svinger taktstokken, for hvad angår udvælgelsen af de vigtigste og væsentligste it-nyheder til morgenfladen.

Denne mandag har vi en række interessante sager, vi skal forbi. Først ser vi på, hvorfor Rosa Lund og Alex Vanopslagh har slettet hit-appen TikTok.

Dernæst skal vi til Finland, hvor Nokia har skiftet identitet rent udseendemæssigt.

Rigtig god læstlyst

Alex Vanopslagh sletter TikTok fra sin arbejdstelefon

Partileder Alex Vanopslagh (LA) har slettet appen TikTok fra sin arbejdstelefon.

Det gjorde han allerede forrige uge, oplyser han til Politiken. Valget blev taget i "lyset af den kritik som også har ført til de nye anbefalinger," lød det.

Det samme gør sig gældende for Enhedslistens Rosa Lund, der ligesom LA-lederen har gjort sig bemærket på det sociale medie. Hun vil fortsat benytte sig af appen, men det vil ske på hendes private telefon.

Torsdag sidste uge udmeldte CFCS, at man frarådede alle ansatte i staten at have TikTok installeret på tjenestelige enheder af sikkerhedsmæssige årsager.

EU-Kommissionen samt Det Europæiske Råd har ligeledes forbudt sine medlemmer at benytte TikTok på enheder, der bruges i arbejdsøjemed.

Rosa Lund og Alex Vanopslagh benyttede begge den kinesiske app under valgkampen sidste år. Sidstnævnte havde så stor succes via platformen, at en række medier omtalte ham som "kongen af TikTok".

Nokia ændrer logo

Finske Nokia har netop offentliggjort, at man skifter udseendet af logoet og brand identiteten.

Derved lyder et farvel til det tidligere logo, selskabet har benyttet sig af i 60 år, skriver Reuters.

Det nye logo skal symboliserer at Nokia har lagt en ny strategi, der fokuserer på aggressiv vækst, lyder det.

Den tidligere blå farve, der var signifikant for Nokia-logoet, er blevet droppet. Nu vil logoet fremstå i en række forskellige farver alt efter, hvilken sammenhæng det tages i brug.

"Der var en association med smartphones, men i dag er vi et teknologifirma rettet mod erhvervslivet," siger CEO Pekka Lundmark til Reuters.

Åbent for tilmelding: Kvalificer dig til cybermesterskaber

Har du en drøm om at dyste ved de danske cybermesterskaber?

Så er chancen her. Kvalifikationen til mesterskaberne er nemlig åbnet, og den løber frem til 19. marts.

Hvis man klarer kvalifikationen, så kan du være med til at dyste om titlen som Danmarks Cybermester, og derved om en plads på Det Danske Cyberlandshold.

"Kvalifikationen består af et antal opgaver (online) hvor du skal løse et bestemt antal, for at du er sikret din videre deltagelse i turneringen," lyder det i invitationen.

"Hvis du har styr på scanning, usikre hjemmesider, monitorering og passwords? Og har set en Linux-terminal før? Eller hvis du er rigtig hård, ved du måske også lidt om buffer overflows, krypto og SQL? Så er du godt rustet til den virtuelle kvalifikation."

Du kan læse mere om kvalifikationen her.

Softwareselskab afviser milliardstort opkøbsbud

Det amerikanske softwareselskab Cvent har takket nej til en milliardstort opkøbsbud fra kapitalfonden Blackstone.

Det skriver Reuters.

Kapitalfonden har budt 3,9 milliarder dollar for overtagelse af selskabet. Det svarer til otte dollar per aktie i selskabet.

Forrige uge steg aktien med over 10 procent på baggrund af opkøbsrygterne.

Selskabet, der har udviklet software til facilitering af online-møder, har umiddelbart takket nej til buddet, der menes at være for lavt.

Det har efterfølgende fået aktien til at falde en smule igen.

Twitter i ny fyringsrunde

Denne weekend har Elon Musks Twitter eksekveret på endnu en fyringsrunde.

I denne omgang er der tale om 50 afskedigelser, skriver Reuters.

Disse fyringer er ligesom tidligere sket for at sænke omkostningerne i selskabet, der har
døjet med profitabiliteten gennem længere tid.

Ved den aktuelle fyringsrunde er flere udviklere blevet ramt. Det gælder blant andet udviklere, der arbejder med reklame-teknologi, udvikling af selve Twitter-appen og teknisk infrastruktur, lyder det.

Elon Musk overtog selskabet tilbage i oktober 2022 for 44 milliarder dollar.

Allerede måneden efter fyrede han halvdelen af staben, hvilket svarede til omkring 3.700 medarbejdere.