Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

Digitaliseringsminister Marie Bjerre dropper TikTok: Persondata skal "behandles sikkert og fortroligt og ikke sendes til Kina"

Landets digitaliseringsminister vælger nu at slette sin TikTok-profil, som hun har benyttet sig af som folketingsmedlem. Det sker efter Center for Cybersikkerheds nye anbefalinger.

Digitaliseringsministeren Marie Bjerre (V) har droppet TikTok.

Det skrev hun på Twitter lørdag.

Hun har slettet den profil, hun har brugt som folketingsmedlem. Argumentet lyder, at persondata skal behandles sikkert, og at det er en prioritet, at det ikke sendes til Kina.

Udmeldingen sker efter, at Center for Cybersikkerhed (CFCS) sidste uge har frarådet alle ansatte i staten at benytte sig af den kinesiske app på tjenestelige enheder.

Anbefalingen gælder desuden tjenestemobiltelefoner, der tilhører ministre og embedsmænd blandt andre, der kan have 'behov for et højt sikkerhedsniveau', lød udmeldingen fra centret, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste.

CFCS har i samarbejde med PET og Statens IT udbarbejdet en håndbog i sikkerhed for mobile enheder, og det er netop i denne, at TikTok frarådes af sikkerhedsmæsige hensyn.

Sidste uge lød det ligeledes fra EU-Kommissionen, at man her forbyder alle sine medarbejdere at anvende TikTok på de enheder, som de i et eller andet omfang anvender til arbejdsmæssige forhold.

Rosa Lund og Alex Vanopslagh har slettet TikTok

Marie Bjerre er dog ikke den eneste politiker, der allerede har taget handling.

Partileder Alex Vanopslagh (LA) har også slettet appen TikTok fra sin arbejdstelefon. Det har gjort i lyset af den kritik af appen, der førte til de nye anbefalinger, oplyste han til Politiken.

Han gjorde sig især bemærket på TikTok under valgkampen sidste år, hvor han kom bredt ud til ungdommen med sine videoer. Flere medier har endda givet ham navnet 'Kongen af TikTok'.

Enhedslistens Rosa Lund har ligeledes fjernet appen fra sin tjenestetelefon, hun vil dog fortsat benytte sig af TikTok, dog bare på sin privattelefon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere