Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Tidligere CFCS-chef opfordrer til bedre beskyttelse mod DDoS-angreb

I lyset af den seneste bølge af cyberangreb, bør danske virksomheder opruste deres DDoS-beskyttelse, mener tidligere chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen.

Københavns Lufthavn, SAS, Forsvaret, danske banker, Finansministeriet og senest Region Hovedstadens hospitaler er inden for kort tid alle blevet ramt af DDoS-angreb, der har fået deres hjemmesider til at gå i sort.

Det får nu tidligere chef for Center for Cybersikkerhed (CFCS) Thomas Lund-Sørensen til at opfordre til beskyttelse.

Det skriver DR.

Han mener, at DDoS-beskyttelse har været anset som mindre forretningskritisk, da nogle timers hjemmesidenedbrud jo sjældent forårsager samme ødelæggelse som andre typer ondsindede cyberangreb.

Men den holdning bør danske virksomheder ændre, mener han i lyset af de seneste mange DDoS-angreb.

"Nu ser vi, at sektor efter sektor bliver ramt meget systematisk, og derfor bliver vi nødt til at kaste denne her 'lev med det'-holdning lidt væk," siger Thomas Lund-Sørensen til DR.

Ifølge Thomas Lund-Sørensen skaber angrebene utryghed i Danmark, og danske organisationer har en samfundspligt til at afvise de formentligt russisk anførte angreb bedre, mener han.

Til Computerworld har Thomas Lund-Sørensen tidligere ytret, at DDoS-angreb ikke er det mest kritiske at beskytte sig mod, og man som virksomhed er nødt til at prioritere.

Men han pegede også på, at et DDoS-angreb principielt er et angreb mod ytringsfrihed.

Thomas Lund Sørensen var chef for Center for Cybersikkerhed fra centerets stiftelse i 2012 og omkring 10 år frem.

Han har efterfølgende været rådgiver og partner i konsulenthuset Macro Advisory Partners (MAP). Her stoppede han dog ved årsskiftet. Hvor han skal hen nu, har han ikke delt med branchen endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere