Artikel top billede

(Foto: Politiet/PR)

35-årig dømt for ulovlig fildeling – Rettighedsalliancen jubler

En mand er blevet dømt for tre måneders betinget fængsel for at have solgt seedboxe, som blev brugt til ulovlig fildeling.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten i Aalborg fået idømt en 35–årig mand tre måneders betinget fængsel. Mande er dømt for at have medvirket til ulovlig deling af filer i form af film, tv-serier, bøger med mere.

Det oplyser Politiet i en meddelelse.

Den 35-årige har i perioden november 2020 til maj 2021 gennem en virksomhed solgt adgang til såkaldte seedboxe for brugerne på fildelingstjenesterne ”ShareUniversity”, ”Superbits” og ”Danishbytes.org”, der delte rettighedsbeskyttet materiale.

Seedboxe kan til en vis grad skjule brugernes identiteter. I denne sag blev de benyttet til at dele mere end 3800 ophavsretbeskyttede værker på tjenesterne.

Ud over fængselsstraffen har den dømte fået konfiskeret 300.000 kroner, som han havde modtaget som betaling fra brugere af tjenesterne.

Den 35- årige er samtidig dømt til at betale en erstatning på 298.660 kroner til Rettighedsalliancen.

”Med en straf på tre måneders fængsel sendes der et signal om, at myndighederne tager krænkelser af ophavsretten alvorligt. Man risikerer at få en dom, hvis man deler eller faciliterer deling af ulovligt materiale,” udtaler Jan Østergaard, der er specialanklager hos NSK i meddelelsen.

Sagen er en del af et større sagskompleks om ulovlige fildelingstjenester, der udspringer af en anmeldelse fra Rettighedsalliancen i 2018.

Hos Rettighedsalliancen, der varetager den kreative branches rettigheder, er der glæde at spore over dommen.

”RettighedsAlliancen ser meget positivt på, at der er faldet dom i denne sag. Den er med til at tegne et billede af det ulovlige marked som meget mere end bare bagmænd og brugere. Der er mange flere lag i det ulovlige marked, som har et ansvar,” udtaler RettighedsAlliancens direktør, Maria Fredenslund, i en meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere