Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Fejl i el-installation sender statsministeriets hjemmeside i sort

En række statslige hjemmesider blev onsdag ramt af et nedbrud. Frygten for et cyberangreb kunne dog afblæses, da det viste sig at være en fejl i en el-installation.

“Serveren svarer ikke.”

Hvis du i løbet af de seneste timer har forsøgt at besøge statsministeriets hjemmeside er du formodentligt blevet mødt af denne fejlmeddelelse.

For onsdag har en række statslige hjemmesider været ramt af et nedbrud, der skyldes en fejl i en elinstallation.

Det oplyser Statens IT til TV2 Nyhederne.

Afviser cyberangreb

Her har blandt andet Statsministeriet og Undervisningsministeriets hjemmesider været ramt af nedbruddet ligesom, at det også har ramt mailsystemerne flere steder i staten, hvor nogle medarbejdere har oplevet problemer med at få adgang til deres e-mail, oplyser Line Hoff Jensen Teameder hos Statens IT til TV2.

Nedbruddet kommer efter en periode, hvor en lang række af offentlige institutioner som eksempelvis Rigshospitalet, Københavns Universitet og Politiet har fået lagt deres hjemmesider ned af ramt af overbelastningsangreb.

Statens IT understreger i dog over for TV2, at nedbruddet ikke skyldes et hackerangreb, men at der altså er tale om et mere udramatisk problem, som i øjeblikket forsøges udbedret af elektriker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere