Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

SAP introducerer helt ny data warehouse-løsning: "Det er lidt som den oplevelse, du får på Amazon.com"

SAP vil med en ny datawarehouse-løsning hjælpe virksomheder med at skabe en samlet arkitektur for data, uanset om de er gemt i SAPs sky eller andre steder.

SAP har lanceret en helt ny generation af sin data warehouse-platform, under navnet Datasphere.

Lanceringen skal ses som et kontant modsvar på den konkurrencemæssige trussel, SAP står over for i en verden, hvor data flyder på tværs af mange forskellige applikationer i et mere mangfoldigt og heterogent landskab.

Med Dataspehere vil SAP forsøge at kile sig ind som det tyngdepunkt, der står for den samlede dataarkitektur, som sikkert kan kombinere SAP- og ikke-SAP-data, uanset hvor de er lagret.

Dermed vil SAP løse udfordringen med at få adgang til at bruge data, der er placeret i forskellige systemer og steder - på tværs af cloud-udbydere, dataleverandører og on-premise systemer.

Det siger Claus Lindhardt, SAP Business Technology Platform & Business Intelligence hos SAP Danmark, i en meddelelse.

"SAP Datasphere vil forenkle danske virksomheders datalandskab og give dem større tillid til de data, de arbejder med hver dag og bruger som beslutningsgrundlag. En stor del af disse beslutninger er baseret på data fra eksempelvis finans-, planlægning-, kunde-, leverandør- og forsyningskæde-systemer og vil i mange tilfælde ligge i en SAP-løsning,"

"Men SAP Datasphere sidder 'oven på' ethvert datalandskab, uanset om det er hos din hyperscaler, din SaaS-løsning eller on premise data. Det er lidt som den oplevelse, du får på Amazon.com, hvor du har din menubar, der organiserer al din data. Her er alt samlet et sted."

Automatisk adgang får eksisterende kunder

SAPs næste generation af SAP Data Warehouse Cloud samler ifølge SAP en række værdifulde data-redskaber og -funktioner.

Det er blandt andet dataintegration, datakatalogisering, semantisk modellering, datawarehousing, dataføderation og datavirtualisering i et såkaldt 'business data fabric layer', der gør det muligt at distribuere forretningsdata - med bevaret forretningskontekst og logik - på tværs af en organisations datalandskab.

Eksisterende SAP Data Warehouse Cloud-kunder vil automatisk have adgang til den nye funktionalitet og vil blive opkrævet for brug under deres almindelige SAP-forbrugsaftale.

SAP Datasphere er bygget på SAP Business Technology Platform (BTP), som blandt andet omfatter sikkerhedsfunktioner såsom database-sikkerhed, kryptering og governance.

Strategiske partnerskaber

Der er desuden planlagt yderligere applikationsintegrationsfunktioner, som vil forbinde data og metadata fra SAP cloud-applikationer til SAP Datasphere.

Samtidig offentliggør SAP en række strategiske partnerskaber, der skal bringe forskellige yderligere funktionalitet ind i platformen.

Der er tale om partnerskaber med data- og AI-virksomhederne Collibra, Confluent, Databricks og Datarobot.

De skal blandt andet bidrage på følgende måder, lyder det fra SAP:

  • Collibra vil have en skræddersyet integration med SAP, der gør det muligt for kunderne at opnå en enterprise governance-strategi ved at opbygge et komplet datakatalog på tværs af hele deres datalandskab - både SAP- og ikke-SAP-data.

  • Confluent vil forbinde sin datastreamingplatform, der giver virksomheder mulighed for at frigøre værdifulde forretningsdata og forbinde dem med eksterne applikationer i realtid. Confluent er en grundlæggende platform for data i bevægelse og muliggør en uhindret strøm af realtidsdata fra forskellige kilder på tværs af en organisation.

  • Databricks-kunder kan integrere deres Data Lakehouse med SAP, så data kan deles med bevaret semantik, hvilket hjælper kunderne med at forenkle deres datalandskab.

  • DataRobot gør det muligt for kunderne at udnytte multi-modale automatiserede
    maskinlæringsfunktioner oven på SAP Datasphere og bringe dem direkte ind i deres datalag, uanset hvilken cloud-platform det befinder sig på.