Artikel top billede

(Foto: Nikita Kostrykin/Unsplash)

Vild udmelding: Sony frygter, at Microsoft vil sabotere Playstation-spil efter milliardhandel

Playstation-producenten Sony frygter, at Microsoft vil sabotere spil til Playstation, hvis opkøbet af Activision Blizzard går igennem.

Stemningen er iskold mellem Microsoft og Sony i forbindelse med opkøbet af Activision Blizzard.

Sony gør alt for, at opkøbet ikke skal gå igennem hos konkurrencemyndighederne rundt i verden.

Skænderierne har været mange, og de har tilmed været offentlige.

Lige nu er det især i EU, Storbritannien og USA, hvor konkurrencemyndighederne skaber problemer for Microsoft. I EU er der dog flere forlydender om, at opkøbet bliver godkendt, mens der i USA er en retssag i gang og i Storbritannien stadig er undersøgelser af handelen.

Det er særligt spilfranchisen Call of Duty, der skaber knaster, da denne spilserie anses for så stor, at det kan påvirke konkurrencemarkedet, fordi Microsoft også ejer spilkonsollen Xbox. Microsoft har meldt ud, at konkurrende platforme kan få en tiårig aftale om Call of Duty, men det er ikke nok for Sony.

Nu er Sony så kommet med nye argumenter for, at det store opkøb til omkring 500 milliarder kroner ikke skal gennemføres – Playstation-producenten frygter pludselig, at Microsoft vil lave versioner af Call of Duty til Playstation, som er fyldt med fejl.

Det fremgår af et dokument fra den britiske konkurrencemyndighed CMA, som indeholder Sonys pointer om handelen.

”Microsoft udgiver muligvis en PlayStation-version af Call of Duty, hvor fejl og fejl kun opstår på spillets sidste niveau eller efter senere opdateringer. Selv hvis sådanne nedbrydninger hurtigt kunne opdages, ville ethvert middel sandsynligvis komme for sent, på hvilket tidspunkt spilfællesskabet ville have mistet tilliden til PlayStation som et sted, hvor man kan spille Call of Duty,” skriver Sony til myndigheden og fortsætter:

”Faktisk, som Modern Warfare II attesterer, købes Call of Duty oftest kun i løbet af de første par uger efter udgivelsen. Hvis det blev kendt, at spillets ydeevne på PlayStation var dårligere end på Xbox, kunne Call of Duty-spillere beslutte sig for at skifte til Xbox af frygt for at spille deres yndlingsspil på et andenklasses eller mindre konkurrencepræget spillested.”

Mere dårlig stemning

Den dårlige stemning stopper ikke der.

CCO for Activision Blizzard, Lulu Cheng Meservey, skrev i sidste uge på Twitter, at Sonys CEO Jim Ryan skulle have sagt, at han er ligeglad med en ny Call of Duty-aftale, men at han blot ønsker at stoppe Microsofts opkøb.

”Jeg vil ikke have en ny Call of Duty-aftale. Jeg vil bare blokere jeres fusion,” skulle Jim Ryan have sagt ifølge Meservey på et møde i Bruxelles bag lukkede døre.

Der har ikke været meldinger fra Sony om denne udtalelse.