Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Tiktok: USA truer med forbud, medmindre det kinesiske moderselskab frasælger sin ejerandel

USA’s regering truer angiveligt TikTok med et forbud, hvis det ikke de kinesiske ejere afhænder selskabet. Sådan lyder det fra TikTok.

Præsident Joe Biden og resten af USA’s regering har stillet et ultimatum op for TikTok, enten sælger de kinesiske ejere deres andel i selskabet, eller også bliver appen forbudt i USA.

Det fortæller TikTok til Reuters.

Der har tidligere været meldinger om, at Joe Biden arbejdede på et totalforbud i USA mod video-appen, og nu lader det altså til, at et sådant indgreb er rykket tættere på.

TikTok-talsmand Brooke Oberwetter fortalte Reuters, at selskabet for nylig havde hørt fra det amerikanske finansministeriums udvalg for udenlandske investeringer i USA (CFIUS), som krævede, at de kinesiske ejere af appen sælger deres aktier, ellers står appen over for en mulig amerikansk forbud.

ByteDance, som er selskabet bag TikTok har udmeldt, at 60 procent af dets aktier ejes af globale investorer, 20 procent af ansatte og 20 procent ​​af dets grundlæggere. Det fremgår ikke, hvilke globale investorer.

"Hvis det er målet at beskytte den nationale sikkerhed, løser frasalg ikke problemet: en ændring i ejerskab vil ikke pålægge nye begrænsninger på datastrømme eller adgang," sagde Brooke Oberwetter i en erklæring ifølge Reuters.

TikToks CEO Shou Zi Chew skal møde for den amerikanske kongres i næste uge.