BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

EU udskyder beslutning om Broadcoms milliardopkøb af VMware

EU's konkurrencemyndigheder udskyder beslutningen om Broadcoms overtagelse af VMware med to uger.

EU’s konkurrencemyndigheder har udskudt beslutningen om den amerikanske chipproducent Broadcoms planlagte opkøb af VMWare til en værdi af 61 milliarder dollar, svarende til 428 milliarder kroner.

Den europæiske konkurrencekommission havde egentlig planlagt, at beslutningen ville falde 7. juni, men har altså rykket beslutningen i to uger, så den i stedet vil falde 21. juni, meddeler kommissionen i denne uge, beretter Reuters.

Udskydelsen af beslutningen er aftalt med Broadcom, oplyser kommissionen.

Broadcom vil diversificere sin forretning

VMware, der har hovedsæde i Palo Alto i den amerikanske delstat Californien, betragtes som en af de førende leverandører af multi cloud-services til alle apps.

Broadcom forsøger med denne overtagelse at diversificere sin forretning til også at omfatte enterprise-software.

Opkøbet førte dog til, at EU-Kommissionen indledte en undersøgelse af aftalen i december sidste år. Ifølge Kommissionen kan opkøbet, som Broadcom annoncerede sidste år, betyde, at Broadcom får mulighed for at begrænse konkurrencen på markedet for visse hardwarekomponenter, der interagerer med VMware-software.

Kommissionen forventes at udstede advarsel til Broadcom

Det forventes, at Kommissionen vil give Broadcom en advarsel om de potentielle antitrust-effekter af det foreslåede opkøb i de kommende uger, lyder det fra kilder tæt på sagen, skriver Reuters.

Standardproceduren for sådanne advarsler er, at EU vil fremlægge sine bekymringer i en erklæring om indvendinger, og at Broadcom efterfølgende kan bede om en lukket høring for at forsvare sin aftale foran Kommissionen og nationale konkurrencemyndigheder samt konkurrenter og Kommissionens advokater.

Fusioner og opkøb inden for tech-sektoren er kommet under mere intens overvågning på begge sider af Atlanten igennem de senere år, da reguleringsmyndigheder bekymrer sig om, at større virksomheder opkøber mindre, men mere innovative konkurrenter for blot at lukke dem og udrydde konkurrencen.

Også den britiske konkurrencemyndighed Competition and Markets Authority har åbnet en undersøgelse af Broadcoms overtagelse af VMware.

US Federal Trade Commission udstedte i april 2022 en klage, hvor Broadcom blev anklaget for at monopolisere markedet.