Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

EU på vej med advarsel om Broadcoms opkøb af VMware

Inden for de næste par uger vil EU komme med en skarp advarsel om Broadcoms planer om at købe VMware, lyder det ifølge kilder til Reuters.

Den amerikanske chipproducent Broadcom står til at få advarsel fra EU i kølvandet på planerne om at købe VMware for 61 milliarder dollar.

Europa-Kommissionen indledte en undersøgelse i december og meldte ud, at aftalen, der blev annonceret sidste år, ville give Broadcom mulighed for at begrænse konkurrencen på markedet for visse hardwarekomponenter, der anvender VMwares software.

Det gælder eksempelvis for netværkskort og storage-adaptere, hvor Broadcom ifølge Kommissionen vil kunne gøre det svære for VMwares software at fungere med konkurrenters hardware.

Nu skal Kommissionen være på vej med en advarsel inden for de kommende uger.

Det skriver Reuters.

Kommissionen vil redegøre for sine bekymringer, lyder det ifølge kilder til Reuters.

Virksomheder kan efterfølgende anmode om en lukket høring for at forsvare deres aftaler over for højtstående kommissions- og nationale konkurrenceembedsmænd samt rivaler og Kommissionens advokater.

Broadcom oplyser, at det ville fortsætte sit "konstruktive arbejde" med Kommissionen, og Broadcom forventer at kunne lukke transaktionen i sit regnskabsår 2023.

Aftalen har fået grønt lys i Brasilien, Sydafrika og Canada, mens den britiske konkurrencevagthund undersøger opkøbet.

Kritikere har tidligere ytret, at aftalen kan føre til store prisstigninger og sværere kommercielle betingelser for kunderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere