Artikel top billede

(Foto: Turag Photography/Unsplash)

Myndighed beskylder Microsoft for at tilbageholde oplysninger i retssag om milliardopkøb

Den amerikanske konkurrencemyndighed FTC mener, at Microsoft tilbageholder oplysninger i retssagen om opkøbet af Activision Blizzard.

Microsoft er i fuld gang med at forsøge at få kæmpeopkøbet af spilgiganten Activision Blizzard til en værdi af 69 milliarder dollar igennem. Senest har tec-giganten indgået aftaler med Ubitus og Boosteroid for at tilføje Call of Duty til cloud-spiltjenesterne i 10 år.

Der er dog stadig modstand fra konkurrencemyndigheder, og det er amerikanske Federal Trade Comission (FTC), der er den mest højlydte modstander og har lagt sag an mod Microsoft for at stoppe opkøbet.

Og på trods af Microsofts indrømmelser med indgåelse af aftaler om konkurrenters mulighed for at udbyde Activision Blizzard-spil er FTC ikke tilfredse.

Faktisk mener konkurrencemyndigeden, at Microsoft skjuler noget.

Det skriver Winbuzzer baseret på retsdokumenter i sagen.

"Mere end fem uger efter at have modtaget 32 ​​dokumentanmodninger ("RFP'erne") har respondenterne (Microsoft, red.) kun produceret en smule selvvalgte dokumenter som svar og har nægtet at fremlægge noget som helst for 24 anmodninger," skriver FTC.

Myndigheden mener ikke, at det skyldes manglende indsats fra deres side, da FTC påstår at have holdt seks separate møder med Microsoft for at specificere ønsker til dokumenter.

”Respondenterne (Microsoft, red.) hævder nu, at der "simpelthen ikke er tid nok" til, at de kan fremlægge de ønskede dokumenter. Respondenter kan ikke klage over at have for lidt tid efter at have foreslået en fremskyndet plan,” skriver myndigheden.

Sagerne fra konkurrencemyndighederne kommer, fordi Microsoft også ejer spilkonsollen Xbox, og derfor er der frygt for, at Microsoft med ejerskab af både konsoller og store producenter i højere grad vil monopolisere spilmarkedet.

Playstation-producenten Sony – som er klart markedsdominerende – har også været ude og ytre denne frygt flere gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere