Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

OpenAI-CEO om risici ved kunstig intelligens: "Vi er en smule bekymrede"

Sam Altman, CEO i OpenAI, der står bag ChatGPT, advarer om farerne ved kunstig intelligens' påvirkning på samfundet.

Sam Altman, der er CEO for OpenAI, der står bag ChatGPT, advarer nu om risici og farer, der er forbundet med kunstig intelligens, og hvordan denne forandrer samfundet.

OpenAI har netop udgivet den nyeste version af deres AI-model, GPT-4, mindre end fire måneder efter den første version blev udgivet og blev den hurtigst voksende forbrugerapplikation i historien.

Det siger han i et interview til ABC News.

Her lyder det fra Altman, at reguleringsmyndigheder og samfundene som helhed skal involveres i teknologien for at beskytte mod potentielt negative konsekvenser for menneskeheden.

"Vi skal passe på her," siger han.

Altman udtrykker i den forbindelse bekymring for, at teknologien kan anvendes til storstilet desinformation og offensive cyberangreb.

"Jeg er især bekymret for, at disse modeller kan bruges til storstilet desinformation," lyder det fra Altman, der fortsætter:

"Nu hvor de bliver bedre til at skrive computerkode, kan [de] bruges til offensive cyberangreb."

Samtidig peger han på, at teknologien muligvis kan være "den største teknologi, menneskeheden hidtil har udviklet".

Mere og bedre regulering

Altman peger på, at ChatGPT er underlagt menneskelig kontrol og kun fungerer under vejledning fra mennesker. OpenAI-CEO'en frygter ikke selve den kunstige intelligens, men han er dog betænkelig ved, hvilke mennesker der kan få adgang til at styre denne teknologi.

Derfor mener han, at det er samfundets ansvar at regulere og håndtere teknologien og sørge for, der er de rette sikkerhedsforanstaltninger, når det kommer til de folk, der styrer denne teknologi.

"Der vil være andre folk, der ikke sætter nogle af de sikkerhedsbegrænsinger, som vi sætter på (modellen, red.)," siger han og fortsætter:

"Samfundet har, tror jeg, en begrænset mængde tid til at finde ud af, hvordan man reagerer på det, hvordan man regulerer det og håndterer det."

Tesla-CEO, Elon Musk, der var en af de førte investorer i OpenAI, har gentagende gange advaret om, at kunstig intelligens er farligere end atomvåben.

Musk udtrykte bekymring over, at Microsoft, der benytter ChatGPT på sin Bing-søgemaskine, havde nedlagt dets etiske tilsynsdivision.

"Der er intet lovmæssigt tilsyn med kunstig intelligens, hvilket er et stort problem. Jeg har efterlyst AI-sikkerhedsregulering i over et årti," lød det fra Tesla CEO'en på Twitter i december 2022.