Artikel top billede

(Foto: Renato Ramos Puma/Unsplash)

Midt i kæmpe-satsningen på ChatGPT: Microsoft fyrer team med ansvar for etisk brug af AI

Microsoft er i gang med en større fyringsrunde af 10.000 ansatte, og nu er det et team inden for etisk AI, der får sparket af tech-giganten.

Tech-giganten Microsoft er i fuld gang med en stor fyringsrunde. 10.000 ansatte i alt skal afskediges.

Det har betydet fyringer i en række forskellige afdelinger heriblandt VR-området, gaming-området og mere til.

Denne gang er det et helt team dedikeret til at vejlede AI-innovation i forhold til etiske, ansvarlige og bæredygtige resultater, som bliver fyret.

Det skriver Platformer.

Fyringerne sker i takt med, at Microsoft har smidt milliarder efter OpenAI, som står bag ChatGPT og Dall-E.

Holdet af snart tidligere ansatte havde for nylig arbejdet på at identificere risici fra Microsofts integration af OpenAIs teknologi på tværs af deres produktpakke.

Der er ikke tale om et stort team, da der ifølge mediet blot var syv ansatte. Det interessante er, at etik i AI er et område, hvor Microsoft skærer ned midt i selskabets nok største satsning på AI nogensinde med ChatGPT inkorporeret i de fleste af tech-gigantens værktøjer.

Medlemmer af teamet fortalte Platformer, at de regnede med, at de var blevet sluppet for fyringsrunden, fordi Microsoft var blevet mere fokuseret på at få sine AI-produkter, men det var ikke tilfældet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere