Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Sam Torres/Unsplash)

Microsoft planlægger lancering af sin egen app-butik: Vil konkurrere med Apple og Google

Hvis Microsofts milliardstore opkøb af Activision Blizzard går igennem, så vil selskabet lancere en ny app-butik, der skal konkurrere med Apple og Google.

Microsoft vil bide skeer med Apple og Google på markedet for app-butikker.

Derfor planlægger tech-selskabet nu at lancere en ny app-butik til spil på Android-enheder og iPhones. Og ifølge planen skal den være klar allerede næste år.

Det skriver Financial Times.

Planen er dog umiddelbart betinget af, at opkøbet af Activision Blizzard går igennem, lyder det fra Microsoft.

Selskabet har nemlig mødt flere forhindringer ved det 75 milliarder dollar store opkøb. Både europæiske og amerikanske myndigheder har kastet benspænd ind foran handlen.

Der er imidlertid nye regler på vej, der vil kræve, at Apple og Google åbner deres mobilplatforme for app-butikker, der ejes af andre selskaber. Reglerne er en del af EU's Digital Markets Act, der træder i kraft i marts 2024.

Med disse nye regler in mente åbnes der muligheden for, at Microsoft kan gøre sig indtog i sfæren for app-butikker.

"Vi ønsker at kunne tilbyde Xbox og indhold fra både os og vores tredjeparts-leverandører på tværs af alle skærm, hvor folk gerne vil spille," siger Phil Spencer, administrerende direktør for Microsoft Gaming, ifølge mediet.

"I dag kan vi ikke gøre det på mobile enheder, men vi ønsker at forberede os på en verden, som vi tror vil komme, hvor disse enheder åbnes," tilføjer han.

I øjeblikket kæmper Microsoft en kamp med myndigheder i Storbritannien, USA samt EU. Der har nemlig været rejst talrige bekymringer om, hvorvidt selskabets opkøb af Activision Blizzard skaber en konkurrenceforvridende situation på markedet.

Microsoft ejer Xbox-konsollen, og med overtagelsen køber selskabet blandt andet Call of Duty-spillet, hvilket er et af verdens mest populære spiluniverser, lyder det. Det skaber en stærk ny flanke for Microsoft.

Konkurrenten Sony, der står bag Playstaton-konsollerne, har været stærk modstander af handlen fra begyndelsen af.