Artikel top billede

Dronning Elizabeth og Taylor Swift blandt de mest brugte adgangskoder i 2022

Det er især kendte og fænomener og begivenheder, der fylder meget i mediebilledet, der inspirerer folk, når de skal lave deres adgangskoder, viser nye tal.

Adgangskoder bør være svære at gætte, skiftes jævnligt, og du bør ikke bruge den samme adgangskode på tværs af flere forskellige platforme.

Det er blot nogle af husrådene, hvis du vil undgå, at andre kan få utilsigtet adgang til dine profiler på tværs af de platforme, du benytter.

Alligevel lader det til, at mange ikke gør sig så umage, som de måske selv tror.

Det skriver Atlas VPN på grundlag af lister, som it-sikkerhedsselskabet SpyCloud har fået adgang til på dark web.

De mest brugte adgangskoder skifter fra år til år – alt efter, hvad der er tidens hotteste emner.

I 2022 var det især musik, streaming og kendte, som folk fandt inspiration i, når de skulle lave deres adgangskoder.

Kendtes navne var mest brugt

Sidste år var hundredtusinder af adgangskoder med navne på sangere, skuespillere og andre kendte, der gik oftest igen – blandt andet Taylor Swift, Bad Bunny, Jennifer Lopez, Ben Affleck og Elon Musk.

Taylor, Taylor Swift, Swiftie og Midnights (Taylor Swifts 10. album) blev brugt 186.000 gange.

Bad Bunny, der var den mest streamede artist på Spotify i 2022, inspirerede brugen af Bad Bunny, Titi og Verano – de to sidstnævnte er sangtitler på rapperens sange, der optræder i ikke mindre end 141.000 adgangskoder.

Elon Musk har fyldt meget i medierne, siden han overtog Twitter sidste år, og han har inspireret 74.000 adgangskoder, hvor Twitter og Elon Musk indgår.

Det kendte VIP-par Jennifer Lopez og Ben Affleck, der blev gift sidste år, har betydet, at Jennifer Lopez, JLo, Ben Affleck og Bennifer går igen i 46.000 adgangskoder.

Undgå streaming- og familie-adgangskoder

Også andre fænomener, der har været meget i mediemøllen, går igen i adgangskoderne, som SpyCloud har indsamlet.

Det gælder blandt andet Dronning Elizabeths død i det forgange år: Her er det Queen, Queen Elizabeth og Royal Family, som i alt er blevet benyttet i 167.000 adgangskoder.

Youtube, Netflix og Hulu er blevet benyttet i alt 261.000 gange.

Ganske forventeligt er adgangskoder som Russia, Russian War, Ukraine og Ukraine War også blandt nogle af de mest brugte adgangskoder for det forgange år.

Højdespringeren, der går igen i mere end syv millioner adgangskoder, er forbudne til kærlighed, familie, børn, koner, mænd og kærester. Det kan være navne på familiemedlemmer eller kærester, som bliver benyttet som adgangskoder, og som ikke så få altså gør brug af.