Artikel top billede

(Foto: Unsplash/Christian Wiediger)

Amazon klar med yderligere 9.000 fyresedler: Har fyret 27.000 ansatte på få måneder

Amazon skærer endnu en gang ned i antallet af medarbejdere for at strømline selskabet, lyder det fra CEO Andy Jassy.

Amazon skal skære yderligere 9.000 jobs i løbet af de kommende uger.

Det meddeler Amazon-CEO Andy Jassy i en meddelelse på Amazons hjemmeside mandag.

De bebudede nedskæringer kommer efter, at virksomheden tidligere på året meddelte, at den ville fyre omkring 18.000 medarbejdere, som en del af en større omkostningsbesparende bestræbelse hos e-handelsgiganten.

Fyringerne rammer Amazons cloud-forretning AWS

I Jassys meddelelse lyder det, at nye runde af fyringer vil ske i de kommende uger og primært vil påvirke folk, der arbejder inden for Amazon Web Services, People Experience and Technology (PXT), reklame og Twitch.

"Dette var en svær beslutning, men en beslutning, som vi tror er bedst for virksomheden på lang sigt," lyder det fra Jassy i meddelelsen.

"Nogle vil spørge, hvorfor vi ikke meddelte disse nedskæringer sammen med dem, vi meddelte for et par måneder siden," skriver Jassy og fortsætter:

"Det korte svar er, at ikke alle teams var færdige med deres analyser i slutningen af efteråret. Og i stedet for at skynde os gennem disse vurderinger uden den passende omhu, valgte vi at dele disse beslutninger, som vi traf dem, så folk havde informationen så hurtigt som muligt."

De seneste nedskæringer hos Amazon kommer i kølvandet på en række fyringsrunder, der har ramt den amerikanske teknologibranchen i de seneste måneder.

Amazon og andre tech-giganter oplevede en stor fremgang i ansættelser under og umiddelbart efter corona-pandemien, og mange branche-kender siger, at fyringerne er et resultat af dette pendul, der nu svinger tilbage.

Jassy skriver i meddelelsen, at de masseansættelser, som Amazon og mange andre tech-giganter oplevede i kølvandet på corona-pandemien gav mening i betragtning af, hvad der skete hos Amazon og den generelle økonomi.

"Men givet den usikre økonomi, vi befinder os i, og usikkerheden, der eksisterer i den nære fremtid, har vi valgt at være mere strømlinet i vores omkostninger og antallet af ansatte," lyder det videre.

I en separat meddelelse til Twitch-ansatte bekræftede Twitch-CEO Dan Clancy også mandag, at den Amazon-ejede livestreaming-platform ville afskedige omkring 400 ansatte, beretter CNN.

I forgangne uge meddelte Facebook-ejeren Meta, at selskabet vil afskedige yderligere 10.000 medarbejdere oveni de 11.000, der fik kniven i efteråret 2022.