Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Koncernen bag danske Delegate skifter navn / Silicon Valley Bank er opkøbt to uger efter krak / Svensk it-firma i dansk rekrutteringsoffensiv

Koncernen bag danske Delegate skifter navn. Silicon Valley Bank er opkøbt to uger efter krak. Svensk it-firma i dansk rekrutteringsoffensiv. Tilmelding til sommercamp i datalogi er åbnet.

Godmorgen folkens.

Velkommen til tirsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing. Skribenten bag den tidlige nyhedsoverflyvning er Rasmus Ferdinand Ginman.

Vi skal se på et navneskifte hos den koncern, der ejer danske Delegate. Derudover skal vi have seneste nye om den kriseramte Silicon Valley Bank.

Rigtig god læselyst.

Koncernen bag danske Delegate skifter navn

Hollandske Broad Horizon, der ejer danske Delegate, skifter navn.

Fremover går koncernen under navnet The Digital Neighborhood.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

"Det nye brand er en del af koncernens vækststrategi for at styrke sin position som et fællesskab for cloud-ekspertise primært indenfor Microsoft-teknologi," lyder det.

The Digital Neighborhoood har 11 tech-selskaber i porteføljen. Herhjemme findes blandt andet Microsoft-huset Delegate samt Projectum.

Den hollandske koncern, der blev stiftet i 2012, er over de seneste tre år tredoblet og betjener i dag over 2.300 kunder, oplyser selskabet.

Silicon Valley Bank er opkøbt to uger efter krak

Silicon Valley bank (SVB), der for to uge siden krakkede, er blevet opkøbt.

Det er amerikanske First Citizens Bank, der overtager SVB, som tidligere på måneden blev beordret lukket af de amerikanske finansmyndigheder.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ifølge Ritzau.

FDI var den myndighed, der overtog SVB, da problemerne begyndte at vælte ind.

Med i købet følger SVB's ind- og udlån.

Stenen begyndte at rulle, da flere af SVB's kunder, der primært er tech-selskaber, begyndte at trække store beløb ud af banken.

Da renten for alvor begyndte at stige i USA, så faldt værdien drastisk af SVB's investeringer i lange statsobligationer, hvilket medførte frygt for en likviditetskrise i selskabet.

Svensk it-firma i dansk rekrutteringsoffensiv

Det svenske it-selskab Consid har fået en god start på tilværesen i Danmark.

Siden efteråret 2022 har Consid opereret internationalt, og Danmark var det første marked, der blev indtaget udover Sverige, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi har et utroligt fokuseret og ambitiøst hold, der arbejder mod en rekordstor vækst i København og Danmark," lyder det fra Christoffer Thiel, salgschef i Consid.

På under et halvt år har den danske forretning hyret 18 medarbejdere, og ifølge planen skal staben blive endnu større.

"Vores mål er at nå 40 ansatte ved året udgang. Vi føler, at det ikke er et umuligt tal at nå," tilføjer Christoffer Thiel.

Ambitionen går på at nå en omsætning på 40 millioner inden udgangen af 2023, lyder det.

Tilmelding til sommercamp i datalogi er åbnet

Til sommer afholder Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) sin sjette udgave af sommercamp i datalogi.

Campen, der løber af staben fra 27. juli til 3. august, samler gymnasieelever fra hele landet på Datalogisk Institut ved Københavns Universitetet, hvor formålet er at lære datalogi, det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Undervisningen i datalogi på campen, der er døt Computer Science Camp, varetages af frivillige i UNF, lyder det.

Første gang campen blev afholdt var tilbage i 2015.

På Computer Science Camp vil deltagerne indledningsvis få undervisning i basal programmering og algoritmer. Dernæst går de videre til de mere komplicerede emner boolesk logik og raytracing, lyder det.

Tilmeldingen til campen er åben indtil 1. maj. Tilmeldingen kan findes her.