Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fodboldstjerner investerede i dansk app – nu er den gået konkurs / Adform får halveret bundlinjen / Snart vil Apple kun bruge batterier med genanvendt kobolt

Fodboldstjerner investerede i dansk app – nu er den gået konkurs. Adform får halveret bundlinjen. Snart vil Apple kun bruge genanvendt kobolt i sine batterier. Digitaliser.dk får nyt design. Dansk Erhverv klar med ny digital alliance. I dag for 42 år siden: Rumfærge gennemfører første testflyvning.

Godmorgen

Så er det allerede blevet fredag, og her kommer Computerworlds morgen-briefing.

For sidste gang i denne omgang er det Jacob Wittorff, der har hæklet dagens nyhedsoverblik sammen til dig.

Vi lægger ud med historien om en dansk fodbold-app med en række nuværende og tidligere danske fodboldstjerner ombord, som nu har måtte kaste håndklædet i ringen.

Fodboldstjerner investerede i dansk app – nu er den gået konkurs

Den danske app InchByInch, der var en læringsplatform for unge fodboldspillere, er gået konkurs.

Appen er stiftet af den danske iværksætter Rasmus Bruun og den tidligere professionelle fodboldspillere Anders Randrup, der både har spillet for Brøndby IF og det danske landshold.

Det fremgår af CVR, at selskabet har været under konkurs siden 12. februar.

“På grund af de udfordrende forhold på de finansielle markeder har InchByInch ikke været i stand til at sikre sig den kapital, der var nødvendig for at at opretholde udviklingen af vores AI/AR-produkt, hvilket har ført til lukningen af virksomheden,” skriver Rasmus Bruun på LinkedIn

Appen har desuden haft en række prominente fodboldspillere blandt sine investorer. Her i blandt Daniel Wass, Martin Ørnskov, Mikkel Bischoff, Andreas Bjelland, Mike Jensen og Kevin Mensah.

Derudover har spillere som eksempelvis Jesper Lindstrøm, Robert Skov og Mikkel Damsgaard også bidraget med indhold på appen.

Adform får halveret bundlinjen

Danske Adform, der udvikler teknologi til online-annoncer, fik i 2022 halveret sin bundlinje.

Det viser selskabets seneste regnskab, der viser overskud på 44 millioner kroner mod 86 millioner kroner året før.

Til gengæld er der fremgang at spore på omsætningen, der er vokset med cirka fem procent futil 685 millioner kroner.

Snart vil Apple kun bruge genanvendt kobolt i sine batterier

I 2025 vil batterier i iPhones, iPads, Mac-computere og andre Apple enheder kun indeholde genanvendt kobolt.

Det oplyser Apple i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen oplyser Apple også, at det er planen, at alle magneter i Apples produkter i 2025 udelukkende vil bruge fuldstændig genanvendte sjældne jordarter ligesom, at alle Apple-designede printkort i 2025 skal bruge 100 procent genanvendt tinlodning og 100 procent genanvendt guldbelægning.

Digitaliser.dk får nyt design

Hjemmesiden Digitaliser.dk, som blandt viser den aktuelle driftstatus for store offentlige it-løsninger, er netop relanceret med et helt nyt design.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside, hvor styrelsen oplyser, at brugerne kan se frem til en ny og mere sammenhængende platform.

I 2022 havde Digitaliser.dk 800.000 besøg og 3,8 millioner sidevisninger.

Dansk Erhverv klar med ny digital alliance

Brancheorganisation Dansk Erhvev lancerer en ny alliance, der skal sætte yderligere fart på digitale løsninger og grøn omstilling.

Det oplyser Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Alliancen får navnet Alliancen for Digital og Grøn Omstilling, og den skal blandt andet styrke indsatsen med digitale klimateknologier, som eksempelvis brugen af iot og dataanalyse til at sænke energiforbruget i bygninger.

Den nye alliance får også opbakning fra digitaliseringsminister Marie Bjerre (V).

”Flere og flere virksomheder bruger digitale løsninger til at sætte skub på den grønne omstilling, ligesom vi ser flere eksempler på, at grønne tiltag skaber nye behov for at digitalisere virksomhederne. Det er godt nyt for både bundlinje og bæredygtighed. Derfor er jeg også glad for den nye alliance, og jeg ser frem til dialogen om, hvordan vi sammen kan sætte fart på den grønne og digitale omstilling,” siger hun ifølge pressemeddelelsen fra Dansk Erhverv.

I dag for 42 år siden: Rumfærge gennemfører første testflyvning

Den første testflyvning af rumfærgen Columbia, der er USA’s første operationelle rumfærge, bliver gennemført med succes, da rumfærgen den 14. april 1981 lander på Edwards Air Force Base i Californien.