Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM-selskabet Red Hat varsler kæmpe fyringsrunde: Her vil fyringerne ramme

Open source-kæmpen Red Hat skiller sig af med et stort antal medarbejdere. “Den hårdeste beslutning nogensinde,” siger topchefen.

Open source-kæmpen Red Hat vil skille sig af med et stort antal medarbejdere i en stor fyringsrunde, som inden længe vil feje ind over selskabet.

Fyre-sedlerne vil blive uddelt over de kommende måneder, hvor den samlede medarbejderstab skal reduceres med flere hundrede medarbejdere.

Red Hat har omkring 19.000 medarbejdere.

Selskabet meddeler, at den samlede reduktion vil blive på omkring fire procent. Det svarer til, at Red Hat vil skille sig af med omkring 750 medarbejdere.

“Vi har adskillige gange været nødt til at træffe hårde beslutninger i Red Hat, men ingen beslutning har været hårdere end denne,” skriver CEO Matt Hicks i en meddelelse, som han har udsendt til Red Hats medarbejdere.

Her fortæller han, at Red Hats ledelse har besluttet, at to områder vil gå helt fri af fyringerne.

“Vi vil ikke fjerne stillinger med ansvar for direkte salg til kunder eller stillinger med fokus på at bygge vores produkter,” skriver han.

Istedet vil fyringerne og nedskæringerne blive fokuseret ind på det, som han kalder ‘general and administrative’ i alle afdelinger i Red Hat - altså administrative og brede funktioner.

De kommer til at ramme alle afdelinger i alle lande, som Red Hat er tilstede i over de kommende måneder frem mod sommerferien.

Matt Hicks peger på, at Red Hat fortsat er et vækstfirma, men at selskabet har brug for at ‘rebalancere hvor vi investerer for at sikre Red Hats fremtid,” som han skriver.

“Denne beslutning sikrer Red Hats evne til at konkurrere i et nyt miljø,” lyder det fra topchefen.

IBM købte Red Hat i 2019 i et af verdenshistoriens største it-opkøb. Købspris: 230 milliarder kroner.

Du kan læse hele Matt Hicks besked til medarbejderne om de kommende reduktioner her.