Telenor køber Cybercity for 1,4 mia.

Efter at have været til salg blot tre måneder er hammerslaget faldet for danske Cybercity. Den norske Sonofon-ejer Telenor køber den danske bredbåndsudbyder for 1,4 milliarder kroner. I samme ombæring køber Telenor Sveriges næstsstørste bredbåndsselskab, Bredbandsbolaget for seks milliarder svenske kroner.

Sonofon-ejeren Telenor køber Cybercity for 1,4 milliarder kroner.

Den norske telekoncern Telenor, der ejer Sonofon, køber både danske Cybercity og svenske Bredbandsbolaget.

Telenor betaler 1,4 milliarder kroner for Cybercity og seks milliarder svenske kroner for Bredbandsbolaget.

Med købet sigter Telenor efter at styrke selskabet på det hastigt voksende nordiske bredbåndsmarked, hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Milliard investeret

Bredbåndsvirksomheden Cybercity, som Klaus Riskær Pedersen etablerede for 10 år siden, blev sat til salg af ejerne Advent International og Lehmann Brothers Communications Fund i foråret. De to ejere har samlet investeret mere end en milliard kroner i den danske virksomhed.

Telenor er i længere tid blevet tippet som en mulig køber af Cybercity sammen med blandt andre Telia.

Telenor regner med at kunne høste stordriftsfordele til en værdi af et par milliarder kroner ved at lægge forskellige dele af Telenor, Sonofon, Cybercity og Bredbandsbolaget sammen.

- Bredbandbolaget og Cybercity er begge veldrevne selskaber, og de forbedrer Telenors tilbud til både forretningskunder og private kunder, udtaler Telenors administrerende direktør Morten Karlsen Sorby i en pressemeddelelse.

Stor synergi-gevinst

Han peger på, at der er en betydelig synergi-gevinst i købet.

Bredbandsbolaget er Sveriges næststørste bredbåndsselskab med 335.000 abonnenter og en markedsandel på 24 procent, mens Cybercity er Danmarks tredjestørste med 90.000 abonnenter og en markedsandel på otte procent.

De to selskaber vil fortsætte under deres respektive navne. Købene ventes at være endelig på plads i løbet af juni, såfremt de godkendes af landenes konkurrencemyndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere