Artikel top billede

(Foto: Valent Lau/Unsplash)

Forventer grønt lys fra EU til Microsofts milliardopkøb af spilgigant

I modsætning til de britiske konkurrencemyndigheder forventes det, at europæiske antitrust-regulatorer tillader Microsofts overtagelse af Activision Blizzard at gå igennem.

EU's antitrust-regulatorer forventes at give grønt lys til, at Microsofts milliardopkøb af Activision Blizzard kan gennemføres.

Handlen, der løber op i 69 milliarder dollar - svarende til knap 468 milliarder kroner, forventes at blive endeligt godkendt 15. maj.

Det rapporterer Reuters.

Den forventede godkendelse af opkøbet fra den EU-Kommission kommer næsten tre uger efter, at den britiske konkurrencemyndighed blokerede for aftalen, som er den hidtil største inden for spilindustrien.

Den britiske blokering sker på grund af bekymringer om, at købet ville hæmme konkurrencen inden for cloud gaming.

Ifølge mediet skyldes det grønne lys fra de europæiske antitrust-regulatorer, at Microsoft har indgået licensaftaler med cloud streaming-konkurrenter, herunder Nvidia, Ukraine's Boosteroid og Japan's Ubitus.

Microsoft har også indgået aftaler om at bringe et af Activision Blizzards mest populære spil, Call of Duty, til Nintendo og Valve Corp, der står bag Steam, der er verdens største platform for videospil.

Kommissionens endelige svarfrist er fastsat til 22. maj.

Japan godkendte opkøbte i marts måned, mens den amerikanske Federal Trade Commission fortsat undersøger, om opkøbet skal godkendes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere