Artikel top billede

(Foto: Yan Ke/Unsplash)

Kina foretager sin første anholdelse på baggrund af falske nyheder genereret af ChatGPT

Tilbageholdelsen markerer Kinas første AI-relaterede anholdelse, efter landet tilbage i januar gjorde AI-genereret deepfake-teknologi forbudt.

En mand i Kinas Gansu-provins er blevet anholdt af det lokale politi for angiveligt at have brugt ChatGPT til at generere en falsk historie om en togulykke.

Den falske historie hævdede, at togulykken dræbte ni bygningsarbejdere i en by i det nordvestlige Gansu i Kina. Det skriver Reuters.

Efter at være blevet delt på sociale medier 25. april fik historien mere end 15.000 klik.

Bagmanden har ifølge det lokale politi redigeret ChatGPT-genererede nyheder og uploadet dem på Baijiahao - en blog-lignende platform ejet af Kinas teknologigigant Baidu.

Tilbageholdelsen markerer Kinas første AI-relaterede anholdelse, efter landet tilbage i januar gjorde det forbudt, at AI-genereret deepfake-teknologi blev brugt til svindel eller spredning af falsk information.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere