Artikel top billede

Sci-Fi: Succesfuld, dystopisk technothriller om liv og død

Den helt nye The Ferryman af Justin Cronin er på rekordtid klatret op af bestsellerlisterne og er et solidt bud på sommerens ferielæsning.

Udvalget af science-fiction bøger er enormt, og det kan være svært at skelne skidt fra kanel.

Men et rigtig godt bud på årets sommerferielæsning er den helt nye ”The Ferryman” af Justin Cronin.

Her lever de heldige indbyggere på det afsidesliggende ø-rige Prospera lange, lykkelige og ukomplicerede liv.

I hvert fald indtil et implantat i deres arm indikerer, at deres fysiske og mentale helbred er faldet til under 10 procent.

Så er det tid til at blive fragtet til en nærliggende ø, hvor deres kroppe fornyes og hukommelsen slettes, så de er klar til at begynde på en frisk.

Transportopgaven varetages af bogens hovedperson Proctor Bennett – heraf titlen The Ferryman – og for det meste foregår overfarten udramatisk. Så det er i det store og hele en fin tjans.

Men alt bliver selvsagt ikke ved med at være rosenrødt.

Dels begynder Proctor at drømme – hvilket ellers burde være umuligt – dels er tallene på hans egen livs-monitor hastigt begyndt at udvikle sig i en træls nedadgående retning.

Han får også til opgave at pensionere sin egen og ret modvillige far, og der er begyndende ballade i ø-riget, der er grundlagt af en mystisk stifter.

Endelig indser Proctor Bennett, at hans og hans medborgeres liv bygger på en bekymrende hemmelighed, som han hellere må se at få afdækket.

The Ferryman har været ventet med spænding, siden forfatteren offentliggjorde, at den var på vej.

Siden sin udgivelse for små tre uger siden er den med rasende fart kravlet op af de internationale bestsellerlister og nærmer sig 2.000 anmeldelser på Goodreads, hvor den aktuelt har en rating på særdeles hæderlige 4,1.

Talrige medier har interviewet Cronin om The Ferryman, blandt andet Esquire, hvis artikel du kan læse her.

Justin Cronin er da heller ikke en hr. hvem-som-helst.

Han har blandt andet tidligere forfattet en meget velskrevet og ekstremt succesfuld sci-fi/zombieserie i tre-bind, der indledes med The Passage, som vi tidligere skrev om her.

På ryggen af bøgernes succes producerede Amazon endda en streamingserie i 2019, der dog desværre floppede og fik kniven efter blot én sæson.

Titel: The Ferryman

Forfatter: Justin Cronin