Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Larry Ellison frikendes for alvorlige anklager efter kæmpe Oracle-opkøb

Da Oracle i 2016 købte NetSuite indkasserede Oracle-stifteren Larry Ellison selv en gevinst på 28 milliarder kroner. Nu har en dommer afgjort, om han har spillet en dobbeltrolle i salget.

Oracle-stifteren Larry Ellison er netop blevet renset for anklager om, at han har medvirket til at Oracle i 2016 købte softwareselskabet NetSuite for en overpris.

Prisen lød på svimlende 9,3 milliarder dollar, eller cirka 63 milliarder kroner, men det var dog ikke alene den høje sum, der gjorde salget opsigtsvækkende. .

Det var også kontroversielt, fordi Oracle-stifteren Larry Ellison selv ejede 40 procent af NetSuite, og dermed kunne han ifølge det britiske it-medie The Register indkassere en gevinst på 4,1 milliarder dollar eller cirka 28 milliarder kroner i forbindelse med salget.

Betalte 60 procent ekstra

Ifølge The Register betalte Oracle 109 dollar per aktie, hvilket var 60 procent højere end aktieprisen før opkøbet.

Efterfølgende har Oracle-aktionærer trukket Oracle og Larry Ellison i retten, men en dommer i den amerikanske delstat Delaware har nu konkluderet, at der ikke er bevis for, at Larry Ellison skulle have haft indflydelse på den høje pris.

Dommeren lagde blandt andet vægt på, at selvom Larry Ellison som stifter, storaktionær og CTO har stor indflydelse, så sidder han ikke på majoriteten af stemmerne i Oracle.