Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Opdateret: Oracle køber cloudselskabet NetSuite for gigantisk milliard-beløb.

Oracle opkøber cloudselskabet Netsuite for 9,3 milliarder dollars, svarende til omkring 63 milliarder danske kroner.

Det meddeler Oracle i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

"Oracle og NetSuite cloud-applikationerne er komplementære og vil sameksistere på markedet for evigt," udtaler Oracle-topchef Mark Hurd.

"Vi har til hensigt at investere massivt i både udviklingen og distributionen af produkterne," slår han fast om opkøbet af NetSuite.

Oracle betaler 109 dollars per aktie i handlen, der altså løber op i et - selv for Oracle - ganske stort beløb.

NetSuite kan vinde på at blive opkøbt
"NetSuite har i 18 år arbejdet på at udvikle ét system til at køre en virksomhed i skyen. Denne kombination er en vindersag for NetSuites kunder, medarbejdere og partnere," lyder det i pressemeddelelsen fra Evan Goldberg, der er stifter, CTO og bestyrelsesformand i NetSuite.

Det uddybes af NetSuite-CEO Zach Nelson:

"NetSuite vil få gavn af Oracles globale størrelse og rækkevidde til at sætte yderligere fart på tilgængeligheden af vores cloud-løsninger i flere industrier og lande."

"Vi er begejstrede over at slutte os til Oracle og for at sætte fart på innovationen."

Det forventes at opkøbet af NetSuite vil kunne komme helt på plads allerede i år, men handlen skal først godkendes af de relevante myndigheder og NetSuite-aktionærerne.

NetSuite, der blev stiftet i 1998, holder til i Californien og har i dag 4.600 ansatte.

Sidste år havde NetSuite en omsætning på omkring fem milliarder kroner og et overskud på omkring 840 millioner efter skat.

Oracles Larry Ellison er selv den største aktionær i NetSuite og var med til at give venture-kapital til NetSuite, da selskabet blev stiftet i 1998.

Læs også:

Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.