Artikel top billede

Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Opdateret: Oracle køber cloudselskabet NetSuite for gigantisk milliard-beløb.

Oracle opkøber cloudselskabet Netsuite for 9,3 milliarder dollars, svarende til omkring 63 milliarder danske kroner.

Det meddeler Oracle i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

"Oracle og NetSuite cloud-applikationerne er komplementære og vil sameksistere på markedet for evigt," udtaler Oracle-topchef Mark Hurd.

"Vi har til hensigt at investere massivt i både udviklingen og distributionen af produkterne," slår han fast om opkøbet af NetSuite.

Oracle betaler 109 dollars per aktie i handlen, der altså løber op i et - selv for Oracle - ganske stort beløb.

NetSuite kan vinde på at blive opkøbt

"NetSuite har i 18 år arbejdet på at udvikle ét system til at køre en virksomhed i skyen. Denne kombination er en vindersag for NetSuites kunder, medarbejdere og partnere," lyder det i pressemeddelelsen fra Evan Goldberg, der er stifter, CTO og bestyrelsesformand i NetSuite.

Det uddybes af NetSuite-CEO Zach Nelson:

"NetSuite vil få gavn af Oracles globale størrelse og rækkevidde til at sætte yderligere fart på tilgængeligheden af vores cloud-løsninger i flere industrier og lande."

"Vi er begejstrede over at slutte os til Oracle og for at sætte fart på innovationen."

Det forventes at opkøbet af NetSuite vil kunne komme helt på plads allerede i år, men handlen skal først godkendes af de relevante myndigheder og NetSuite-aktionærerne.

NetSuite, der blev stiftet i 1998, holder til i Californien og har i dag 4.600 ansatte.

Sidste år havde NetSuite en omsætning på omkring fem milliarder kroner og et overskud på omkring 840 millioner efter skat.

Oracles Larry Ellison er selv den største aktionær i NetSuite og var med til at give venture-kapital til NetSuite, da selskabet blev stiftet i 1998.

Læs også:

Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere