Artikel top billede

Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Opdateret: Oracle køber cloudselskabet NetSuite for gigantisk milliard-beløb.

Oracle opkøber cloudselskabet Netsuite for 9,3 milliarder dollars, svarende til omkring 63 milliarder danske kroner.

Det meddeler Oracle i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

"Oracle og NetSuite cloud-applikationerne er komplementære og vil sameksistere på markedet for evigt," udtaler Oracle-topchef Mark Hurd.

"Vi har til hensigt at investere massivt i både udviklingen og distributionen af produkterne," slår han fast om opkøbet af NetSuite.

Oracle betaler 109 dollars per aktie i handlen, der altså løber op i et - selv for Oracle - ganske stort beløb.

NetSuite kan vinde på at blive opkøbt

"NetSuite har i 18 år arbejdet på at udvikle ét system til at køre en virksomhed i skyen. Denne kombination er en vindersag for NetSuites kunder, medarbejdere og partnere," lyder det i pressemeddelelsen fra Evan Goldberg, der er stifter, CTO og bestyrelsesformand i NetSuite.

Det uddybes af NetSuite-CEO Zach Nelson:

"NetSuite vil få gavn af Oracles globale størrelse og rækkevidde til at sætte yderligere fart på tilgængeligheden af vores cloud-løsninger i flere industrier og lande."

"Vi er begejstrede over at slutte os til Oracle og for at sætte fart på innovationen."

Det forventes at opkøbet af NetSuite vil kunne komme helt på plads allerede i år, men handlen skal først godkendes af de relevante myndigheder og NetSuite-aktionærerne.

NetSuite, der blev stiftet i 1998, holder til i Californien og har i dag 4.600 ansatte.

Sidste år havde NetSuite en omsætning på omkring fem milliarder kroner og et overskud på omkring 840 millioner efter skat.

Oracles Larry Ellison er selv den største aktionær i NetSuite og var med til at give venture-kapital til NetSuite, da selskabet blev stiftet i 1998.

Læs også:

Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere