Artikel top billede

Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Opdateret: Oracle køber cloudselskabet NetSuite for gigantisk milliard-beløb.

Oracle opkøber cloudselskabet Netsuite for 9,3 milliarder dollars, svarende til omkring 63 milliarder danske kroner.

Det meddeler Oracle i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

"Oracle og NetSuite cloud-applikationerne er komplementære og vil sameksistere på markedet for evigt," udtaler Oracle-topchef Mark Hurd.

"Vi har til hensigt at investere massivt i både udviklingen og distributionen af produkterne," slår han fast om opkøbet af NetSuite.

Oracle betaler 109 dollars per aktie i handlen, der altså løber op i et - selv for Oracle - ganske stort beløb.

NetSuite kan vinde på at blive opkøbt

"NetSuite har i 18 år arbejdet på at udvikle ét system til at køre en virksomhed i skyen. Denne kombination er en vindersag for NetSuites kunder, medarbejdere og partnere," lyder det i pressemeddelelsen fra Evan Goldberg, der er stifter, CTO og bestyrelsesformand i NetSuite.

Det uddybes af NetSuite-CEO Zach Nelson:

"NetSuite vil få gavn af Oracles globale størrelse og rækkevidde til at sætte yderligere fart på tilgængeligheden af vores cloud-løsninger i flere industrier og lande."

"Vi er begejstrede over at slutte os til Oracle og for at sætte fart på innovationen."

Det forventes at opkøbet af NetSuite vil kunne komme helt på plads allerede i år, men handlen skal først godkendes af de relevante myndigheder og NetSuite-aktionærerne.

NetSuite, der blev stiftet i 1998, holder til i Californien og har i dag 4.600 ansatte.

Sidste år havde NetSuite en omsætning på omkring fem milliarder kroner og et overskud på omkring 840 millioner efter skat.

Oracles Larry Ellison er selv den største aktionær i NetSuite og var med til at give venture-kapital til NetSuite, da selskabet blev stiftet i 1998.

Læs også:

Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere