Artikel top billede

Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Opdateret: Oracle køber cloudselskabet NetSuite for gigantisk milliard-beløb.

Oracle opkøber cloudselskabet Netsuite for 9,3 milliarder dollars, svarende til omkring 63 milliarder danske kroner.

Det meddeler Oracle i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

"Oracle og NetSuite cloud-applikationerne er komplementære og vil sameksistere på markedet for evigt," udtaler Oracle-topchef Mark Hurd.

"Vi har til hensigt at investere massivt i både udviklingen og distributionen af produkterne," slår han fast om opkøbet af NetSuite.

Oracle betaler 109 dollars per aktie i handlen, der altså løber op i et - selv for Oracle - ganske stort beløb.

NetSuite kan vinde på at blive opkøbt

"NetSuite har i 18 år arbejdet på at udvikle ét system til at køre en virksomhed i skyen. Denne kombination er en vindersag for NetSuites kunder, medarbejdere og partnere," lyder det i pressemeddelelsen fra Evan Goldberg, der er stifter, CTO og bestyrelsesformand i NetSuite.

Det uddybes af NetSuite-CEO Zach Nelson:

"NetSuite vil få gavn af Oracles globale størrelse og rækkevidde til at sætte yderligere fart på tilgængeligheden af vores cloud-løsninger i flere industrier og lande."

"Vi er begejstrede over at slutte os til Oracle og for at sætte fart på innovationen."

Det forventes at opkøbet af NetSuite vil kunne komme helt på plads allerede i år, men handlen skal først godkendes af de relevante myndigheder og NetSuite-aktionærerne.

NetSuite, der blev stiftet i 1998, holder til i Californien og har i dag 4.600 ansatte.

Sidste år havde NetSuite en omsætning på omkring fem milliarder kroner og et overskud på omkring 840 millioner efter skat.

Oracles Larry Ellison er selv den største aktionær i NetSuite og var med til at give venture-kapital til NetSuite, da selskabet blev stiftet i 1998.

Læs også:

Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere