Artikel top billede

Advarer om risiko for cyberangreb mod danske havne

Center for Cybersikkerhed advarer om, at der er en høj risiko for at danske havne og logistikvirksomheder kan blive mål for cyberangreb og cyberspioange.

Danske havne og logistikvirksomheder kan være oplagte mål for cyberspionage og cyberangreb.

Det vurderer Center for Cybersikkerhed, som ifølge Børsen kalder truslen for "meget, meget alvorlig".

Det skyldes at de danske havne og logistikvirksomheder fungerer som kritisk infrastruktur, er knudepunkter for transport ud og ind af landet og har berøringsflader med et væld virksomheder og myndigheder.

“Det kan være danske havnes og logistikvirksomheders rolle for det danske forsvar, men det kan også være i forhold til allierede lande, hvis man eksempelvis skal understøtte transport af enten eget militær eller allierede landes militær. Her vil man være interessant som et mål, der potentielt set kan blive bremset. Det er grundlæggende set forberedelse til eventuel fremtidig krig,” siger Mark Fiedel, chef for cyberanalyse hos Center for Cybersikkerhed, til avisen

Ny trusselsvurdering

Center for Cybersikkerhed udgav for nylig sin trusselsvurdering for 2023, hvor centret advarede om, at risikoen for at danske institutioner og virksomheder havde en høj risiko for at blive udsat for cyberspionage.

“Det er meget sandsynligt, at danske myndigheder og virksomheder vil blive udsat
for cyberspionage inden for de næste to år,” lyder advarslen i Center for Cybersikkerheds trusselsvurdering.

Læs mere om trusselsvurderingen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere