Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

EU og Google indgår frivillig aftale om kunstig intelligens: ”Vi kan ikke tåle at vente på lovgivning træder i kraft”

EU og Google finder fælles fodslag om et kommende AI-regelsæt forud udarbejdelse af lovgivning på området.

EU-kommissionen og tech-giganten Google bliver enige om at udarbejde et sæt retningslinjer for hvordan kunstig intelligens skal reguleres indenfor unionen.

Det melder EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton i en meddelelse efter et møde med Googles administrerende direktør Sundar Pichai, skriver Reuters.

”Sundar og jeg er enige om at vi ikke har råd til at vente på at AI-lovgivning træder i kraft, og at vi skal arbejde sammen med alle AI-udviklere om at indgå frivillig aftale om retningslinjer forud for en juridisk ramme,” lyder det fra kommissæren.

Her opfordrer han samtidig EU-landene og EU-politikerne om at skynde sig med at færdiggøre kommissionens AI-regelsæt inden udgangen af året.

Konkurrence-kommissær Margrethe Vestager mødtes også med Googles topchef.

”Vi har behov for at AI-lovpakken er klar så hurtigt som muligt. Men AI teknologi udvikler sig med ekstrem hast, så der er behov for en frivillig aftale om generelle AI-retningslinjer nu,” siger hun.

Her tilføjer hun at EU og USA også vil have et tættere samarbejde om minimumsstandarder inden en eventuel lovgivning træder i kraft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere