Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Oplæg: Færre danske unge skal gå på universitetet / EU-landes skattemyndigheder vil udveksle oplysninger om kryptovaluta / Emagine køber fremadstormende svensk konsulenthus

Oplæg: Færre danske unge skal gå på universitetet. EU-landes skattemyndigheder vil udveksle oplysninger om kryptovaluta. Emagine køber fremadstormende svensk konsulenthus. Danske Impact lander bedste resultat nogensinde

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Denne tidlige morgens oversigt er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Oplæg: Færre danske unge skal gå på universitetet

Et lækket notat fra forhandlingerne om en ny universitets-reform afslører ifølge Børsen, at regeringen arbejder på dels at skære antallet af studerende ned, dels at afkorte en stor del af uddannelsernes længder markant.

Oplægget er, at antallet af studerende på bachelor-uddannelserne skal skæres med mellem 5,5 procent og 10 procent om året.

Der lægges desuden op til at afkorte 16 procent af pladserne på kandidat-uddannelserne, så de kun tager 16 måneder, mens 20 procent skal omlægges til erhvervskandidat-uddannelser, hvor arbejde og studie kombineres.

EU-landes skattemyndigheder vil udveksle oplysninger om kryptovaluta

EU-landenes skattemyndigheder vil fremover udveksle oplysninger automatisk om borgernes investeringer og betalinger i kryptovaluta - som fremover skal indberettes af udbyderne af kryptoaktiver.

Sådan lyder det fra EU-Rådet, som nu opdaterer det såkaldte DAC-direktiv. Det kommer til at få konsekvenser herhjemme, da dansk lovgivning i dag ikke indeholder en såkaldt indberetningspligt for udbydere af kryptoaktiver.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) meddeler, at aftalen vil medvirke til at lukke de smuthuller, som i dag anvendes til at undgå at betale skat.

“Dermed mindsker vi også risikoen for, at kryptoaktiver bruges som et tilflugtssted for personer, der søger at undgå at betale skat. Vi vil kunne opkræve skat mere effektivt, og de automatisk videresendte oplysninger vil eventuelt også kunne bruges i sager om eksempelvis hvidvask og terrorfinansiering,” siger han.

Du kan læse mere her.

Emagine køber fremadstormende svensk konsulenthus

Danske Emagine - det tidligere Prodata - overtager for anden gang på blot en måned et svensk selskab.

Emagine køber nemlig det svenske konsulenthus Quality Sourcing med hovedkvarter i Stockholm.

“Opkøbet har et strategisk sigte og sker med henblik på at styrke Emagines position på det svenske marked yderligere og er endnu et skridt på vejen mod at etablere emagine som et førende europæisk konsulenthus inden for forretnings- og it-konsulentservices,” meddeler Emagine.

Det er blot en måneds tid siden, at Emagine købte svenske Skillspark og det ottende opkøb inden for de seneste fire år.

Quality Sourcing - også kaldet QS - beskæftiger omkring 50 konsulenter for tiden på kundeprojekter, men har adgang til mange flere.

Danske Impact lander bedste resultat nogensinde

Det danske konsulenthus Impact, der er specialiseret i digital commerce, har forrygende vind i sejlene. Selskabet har netop landet ‘det bedste regnskab i virksomhedens historie,” meddeler det.

Fremgangen skyldes ikke mindst stor tilstrømning af kunder og opgaver i en tid, hvor mange virksomheder ønsker at forbedere deres online-platforme.

Impact med direktør Kasper Holst i spidsen meddeler, at bruttofortjenesten er steget med 43 procent til 227 millioner kroner for koncernen, mens driftsresultatet er landet på 17,6 millioner kroner, meddeler Impact.

Regnskabet for den danske forretning - med hovedkvarter i Åbyhøj ved Aarhus - viser en bruttofortjeneste på 155 millioner kroner - en stigning på 14 procent.

Alene for den danske forretning er driftsresultatet faldet med 30 procent til 10,6 millioner kroner, mens overskuddet er blevet halveret til 5,7 millioner kroner.