Vinder fundet:Han er Danmarks bedste CIO: Martin Wood vinder Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Experimentarium/Camilla Vodstrup Øverup)

Udstilling: Prøv kræfter med fremtiden på Experimentarium

22. juni åbner udstillingen ”Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?”, hvor man kan eksperimentere med bl.a. kloning, hjerneimplantater, overvågning og deep fake samt tage stilling til fremtidens etiske dilemmaer.

Fremtiden er en pudsig størrelse, og hvor flyvende biler og talende køleskabe ikke for alvor har vundet indpas endnu, så er udviklingen på andre felter gået langt hurtigere, end nogen med rimelighed kunne forvente.

I den nye udstilling ”Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?” søger Experimentarium at kigge frem til 2035 og give bud på seks teknologier, som kan komme til at forme vores relativt nære fremtid – herunder blandt andet kloning, deep fake videoer, overvågning og hjerneimplantater.

Undervejs i udstillingen – som er udviklet i samarbejde med Etisk Råd – bliver besøgende stillet i en række dilemmaer og skal tage stilling til, hvordan de vil bruge de nye teknologier.

Herunder om de er sikre at bruge og om man har overblik over både gavnlige effekter og potentielt skadelige bivirkninger.

Tilsvarende kan man selv eksperimentere med teknologierne og prøve kræfter med alt fra kloning og hjerneimplantater til kosmetiske indgreb.

Udstillingen ”Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?” åbner 22. juni og omfatter seks forskellige rum, hvor man kan prøve teknologierne af. I hvert fald sådan som vi lige nu kan forestille os, at de vil tage sig ud om godt ti år.

Læs mere om Experimentarium, åbningstider og praktisk information her.

Titel: Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?

Udstilling på Experimentarium, åbner 22. juni.