Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tysk IXP-kæmpe åbner i Danmark / Bredbåndskortet er opdateret - tjek om du kan søge tilskud / KMD kaster penge efter digitale eksamensbeviser

Tysk IXP-kæmpe åbner i Danmark. Bredbåndskortet er opdateret - tjek om du kan søge tilskud. KMD kaster penge efter digitale eksamensbeviser.

Godmorgen venner

Det er i dag mandag, datoen siger 19. juni, og efter en weekend med sol, varme og nyhedstørke, er det denne morgen Qëndrim Fazliu, der sidder klar bag tasterne og har fyldt morgen-briefingen med læskende nyheder.

Vi lægger ud med en historie om en tysk kæmpe, der åbner i Danmark.

Tysk IXP-kæmpe åbner i Danmark

Den tyske IXP-kæmpe De-Cix åbner for lynhurtige forbindelser på det danske marked med udgangspunkt i Esbjerg og Ballerup.

Den tyske IXP-kæmpe De-Cix åbner for direkte adgang til selskabets globale netværk af lynhurtige og sikre internet-forbindelser.

De-Cix’ netværk - det står for ‘Deutsche Commercial Internet Exchange’ - er forbundet via 49 lokationer i hele verden, som selskabet håndterer sikker og lynhurtig trafik imellem.

Danmark kobles på via to exchange-forbindelser, som ligger hos henholdsvis Bulks store datacenter i Esbjerg og Digital Realtys - det tidligere Interxion - store datacenter i Ballerup.

De-Cix har netop også koblet Helsinki, Oslo og Kristiansand på sit netværk af sikre og lynhurtige forbindelser.

Ifølge selskabet giver netværket ultra-lav latency, ligesom det har langt bedre stabilitet, højere sikkerhed og flere muligheder for skalering end det ‘offentlige’ internet.

Du kan læse mere om det avancerede og lynhurtige netværk her.

Bredbåndskortet er opdateret - tjek om du kan søge tilskud

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) har opdateret Bredbåndskortet, der viser de adresser, som er berettigede til at søge tilskud fra Bredbåndspuljen 2023, og som kan ses her.

Opdateringen kommer, efter SDFI har modtaget yderligere oplysninger om bredbåndsdækningen fra flere bredbåndsudbydere samt har rettet mindre fejl i datasættet, der ligger til grund for kortet.

Bredbåndskortet viser godt 31.000 tilskudsberettigede adresser (gule og orange adresser), heraf kan godt 2.900 adresser søge tilskud efter den særlige ordning (orange adresser).

Opdateringen af kortet påvirker godt 3.800 adresser, som enten har ændret status fra at være tilskudsberettiget til ikke at være det eller omvendt, eller som har ændret farve (orange/gul og gul/orange).

Ejerne af de berørte adresser vil modtage information om ændringerne via Digital Post.

KMD kaster penge efter digitale eksamensbeviser

En dansk venturefond med blandt andet KMD i medlemskredsen har investeret et større beløb i selskabet Diplomasafe, der udbyder digitale eksamensbeviser.

Det skriver KMD i en pressemeddelelse.

Diplomasafe blev grundlagt i 2016 og har sidenhen udviklet sig til specialister i at verificere digitale dokumenter og øge tilliden til digitale tjenester.

KMD oplyser, at venturefondens samlede investering er på 7,5 millioner kroner.

Mads Bonne, der chef for Innovation Strategy i KMD siger blandt andet om investeringen, at KMD sammen med Diplomasafe vil se på, hvordan de i samarbejde kan være med til at øge sikkerheden og digitaliseringen via European Blockchain Services Infrastructure (EBSI).

Hos Diplomasafe er man rigtig glade for investeringen, og CEO, Mikkel Egehave, spår, at det kan tage virksomheden til nye højder.

"Der er brug for denne teknologi rigtig mange steder, derfor tror vi på, at vi med de nye investorer ombord kan være med til at sikre, at mange flere får adgang til vores teknologi til glæde for både uddannelsessteder, virksomheder og studerende."

Amero og FlexPos fusionerer

POS-leverandøren Amero og softwareudviklingshus FlexPOS fusionerer per 1. juli 2023 og fortsætter sammen under navnet Amero.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det er især en øget konkurrence på markedet for POS-systemer, der har været en af katalysatorerne for fusioneringen, lyder det i meddelelsen.

Fusionen skal ifølge selskabet være med til at styrke båndet og bringe produktudvikling tættere på kunderne, lyder det videre.

"Det er en naturlig bevægelse at forene vores kræfter nu. Det styrker vores position på markedet, og selvom det er en stor ændring, vil FlexPOS' arv leve videre som Ameros hovedprodukt," lyder det fra Jacob Ipsen, som er grundlæggeren af FlexPOS.

Fremover vil Amero bestå af en ejerkreds med Kasper Smith, der er stifter af Amero og majoritetsejer i begge selskaber, Jacob Ipsen og Jakob Højland.

Jakob Højland bliver CEO i den samlede virksomhed.