Artikel top billede

Nu høster Netflix frugterne ved at gøre kontodeling forbudt: Har fået tæt på seks millioner flere betalende brugere siden maj

I maj sendte Netflix en mail rundt til brugere i 103 lande – herunder Danmark – for at få deres 238,4 millioner brugere til at stoppe med at dele konti. Det ser ud til at have fået flere brugere til at betale for streamingtjenesten.

De flest af os alle har formentligt delt Netflix-konto med personer, vi ikke deler adresse med.

Men det er nu engang forbudt og i maj måned påbegyndte Netflix en klapjagt mod de brugere, der ikke selv betaler for en konto hos streaminggiganten.

Og den strategi har nu igen sat fut under tilvæksten af nye abonnementer hos verdens største streamingtjeneste.

Netflix’ regnskab for andet kvartal 2023, der blev offentliggjort sent i går aftes, viser, at selskabet har haft otte procent flere betalende brugere sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det svarer til 5,9 millioner brugere.

I årets første kvartal for 2023 havde streaminggiganten en tilvækst i abonnementer på blot 4,9 procent.

Kan spore IP-adresser

I flere år har det været muligt for brugere at dele et enkelt abonnement med venner og bekendte uanset, om man delte adresse.

Men efter Netflix katastrofale regnskab sidste år, hvor selskabet mistede 200.000 betalende kunder på et enkelt kvartal, forklarede streamingtjenesten sig med, at kunderne i stor stil bryder selskabets regler ved at dele konti med personer, man ikke deler husstand med.

Derfor sendte Netflix i maj måned en mail rundt til brugere i 103 lande – herunder Danmark – for at få deres 238,4 millioner brugere til at stoppe med at dele konti.

Streaminggiganten anslog, at op mod 100 millioner husstande på verdensplan har adgang til Netflix uden at have et abonnement.

I forbindelse forbuddet, udtalte medieanalytiker Claus Bülow Christensen sig til DR i maj måned, hvor han sagde, at Netflix kan spore brugernes IP-adresser og dermed se, hvilke apparater der bliver brugt hvor, og dermed lukke for brugere, der ikke deler husstand.

Og det betyder, at brugere, der ikke betaler, vil blive udelukket.

Claus Bülow Christensen påpegede dog også, at reglerne ikke vil være så rigide, at man ikke kan bruge sin konto, hvis man er på farten.

Sure analytikere sender aktien ned

Netflix' omsætning løftes til 8,2 milliarder dollar i andet kvartal 2023, hvilket er en stigning på 2,7 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Analytikernes prognoser lød på 8,3 milliarder dollars. Og mens det er en beskeden forskel, er det samtidig Netflix’ fremtidsestimater, der skuffer analytikerne.

Virksomheden forventer, at omsætningen i tredje kvartal vil ramme 8,5 milliarder dollars. Wall Street havde forventet 8,7 milliarder dollars, og det får Netflix-aktien til at falde med næsten syv procent i det amerikanske pre-market.