Artikel top billede

Slut med fælles Netflix-konto: Streaminggiganten slår ned på brugere, der deler adgangskoder i Danmark

Netflix påbegynder sin ventede klapjagt på brugere, som deler adgangskoder med personer, de ikke bor på adresse med.

Det er slut med at dele sin Netflix-konto med personer udenfor ens husstand.

For at vinde indtægter i et ellers svært og stagnerende marked, påbegyndte den amerikanske streaminggigant i går en aktion mod at få deres 232 millioner betalende kunder til at stoppe med at dele Netflix-konto.

Netflix har sendt mails ud til brugere i 103 lande herunder Danmark, Sverige, Australien, Brasilien og USA.

Det er uklart, hvad konsekvenserne er, hvis man fortsat deler sin konto med brugere, som man ikke deler adresse med.

Netflix skriver selv i mailen til brugerne, at skal man tilkøbe en ekstra bruger, hvilket koster 39 kroner ekstra om måneden, hvis man fortsat vil dele konti med nogen udenfor ens husstand.

Den nuværende pris for et Netflix-abonnement spænder mellem 79 og 149 kroner alt efter, hvor mange skærme, der kan se på indhold på samme tid samt i hvilken kvalitet, der streames.

Katastroferegnskab

Opfordringen til kunder kommer efter, at Netflix i april sidste år udkom med et katastrofalt regnskab, der viste en kundenedgang på 200.000 kunder i 2022’s første kvartal.

Netflix forklarede sig med, at kunderne i stor stil bryder selskabets regler og deler adgangskoder og brugernavne med venner og bekendte.

Streaminggiganten anslår at op mod 100 millioner husstande på verdensplan har adgang til Netflix uden at have et abonnement.

I Netflix nyeste kvartalsregnskab fra april steg antallet af betalende abonnementer med 1,75 millioner, hvilket dog var under analytikernes forventning på en brugertilvækst på 2,41 millioner.