Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Alphabet slår alle forventninger: Trods bekymringer vælter det ind med annoncer på YouTube og Google

På trods af bekymringer om et usikkert annoncemarked og voksende konkurrence inden for kunstig intelligens, slår Alphabet alle forventninger. Hjulpet godt på vej af indtægter fra Google og YouTube.

Trods et generelt faldende annoncemarked fortsætter det med at vælte ind med reklameindtægter på Google og YouTube.

Og det nyder internetgiganternes moderselskab Alphabet godt af.

Selskabets omsætning i andet kvartal 23 er steget med syv procent sammenlignet med kvartalet sidste år og lander dermed på 74,60 milliarder dollar.

Annoncesalget på YouTube steg med 4 procent til 7,7 milliarder dollar, mens annoncesalget på Google steg med tre procent til 58,14 milliarder dollar.

Alphabet samlede overskud stiger med 15 procent til 18,4 milliarder dollars i andet kvartal.
Samtlige nøgletal slog analytikernes forventninger.

En langsom AI-udrulning

Udover at rentestigninger og inflation har fået mange virksomheder til at bremse deres digitale annonceringer, har Alphabet også været bekymret for den stigende konkurrence på AI-området.

Microsoft er storinvestor i OpenAI, der med lanceringen af ChatGPT i november sidste år, tog Google og andre techgiganter på sengen, da chatbotten eksploderede i popularitet på rekordtid.

Siden er ChatGPT-teknologien blevet implementeret i Microsofts Bing-søgemaskine, hvilket potentielt kan udfordre dominerende Google, der dog sidder på over 90 procent af markedet for søgemaskiner.

For at komme om bord på det hurtigkørende AI-tog, har Google droppet en række ikke-lovende projekter og fyret 12.000 medarbejdere for i stedet at bruge penge på at konsolidere to af sine A.I.-laboratorier, der skal fremskynde AI-forskningen.

I marts lancerede Google deres første version af AI-assistenten ’Bard’ og i maj introducerede Google en række A.I.-funktioner og -produkter. Det er dog endnu for tidligt at sige, hvordan disse A.I.-værktøjer vil påvirke Googles indtægter fremadrettet.

Omsætningen i Google, der Alphabets største forretning, steg med fem procent til 42,6 milliarder dollar.

Udskiftninger i topledelsen

Tirsdag meddelte Google, at selskabets foretager en række omstruktureringer i topledelsen den kommende tid.

Selskabets økonomidirektør Ruth Porat vil påtage sig en nyoprettet rolle som præsident og investeringschef fra 1. september.

Her skal hun være ansvarlig for Alphabets otte eksperimentelle virksomheder, der samlet går under navnet Other Bets, hvor Porat blandt andet skal samarbejde med politikere om infrastruktur og økonomiske muligheder indenfor området.

Ruth Porat, som har været hos Google siden 2015, får dog ekstra travlt den kommende tid, da hun forbliver økonomidirektør, indtil Google finder en efterfølger.