Artikel top billede

Bog: Sådan vil teknologi vende op og ned på verden

I den netop udkomne ”The Coming Wave” giver medstifter af toneangivende AI-selskab sit bud på, hvordan AI, DNA-printere og kvantecomputere vil udfordre samfund og stater.

Forleden udkom en af efterårets mest ventede techbøger, nemlig ”The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century's Greatest Dilemma.”

Den handler ikke kun om AI, men også om hvordan kunstig intelligens i samspil med blandt andet kvantecomputere og DNA-printere radikalt kommer til at ændre verden, som vi kender den.

Forfatteren, Mustafa Suleyman, er da heller ikke hvem som helst, men står som medstifter af det nu Google-ejede AI-selskab DeepMind lige midt i en revolution, der kommer til at ændre og udfordre samfund og stater.

Og han påpeger, vi er klædt virkeligt skidt på til at håndtere forandringerne optimalt.

Forfatteren mener, at disse teknologiske bølger på den ene side vil skabe enestående velstand over de næste ti år, men også true den internationale lov og orden.

Endelig stiller han spørgsmål ved, hvordan vi kan navigere mellem katastrofe og dystopi i en verden præget af stadig mere magtfulde teknologier og etablerer "kontrolproblemet" som den centrale udfordring i vores tidsalder.

Der er slet ikke plads her til at opliste alle de notabiliteter, som har haft lejlighed til at læse og give deres vurdering af bogen på forhånd.

Men når både Daniel Kahneman, Bill Gates og Yuval Noah Harari giver den thumbs up, kan man med en vis rimelighed antage, at den ikke er helt skeløjet.

Titel: The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century's Greatest Dilemma

Forfatter: Mustafa Suleyman