Artikel top billede

(Foto: Neuralink/PR)

Elon Musks hjerne-selskab søger de første mennesker til implantering af hjerne-chip

Elon Musk-selskabet Neuralink er klar til at begynde at rekruttere forsøgs-objekter, som er klar til at implanteret selskabets chip i deres hjerner.

Er du frisk på på forsøgsbasis at få implanteret en chip i din hjerne, bør du rette opmærksomheden mod Elon Musk-selskabet Neuralink.

Selskabet åbner nemlig nu for rekruttering af de første menneskelige forsøgs-kaniner, som på forsøgsbasis skal have ind-opereret Neuralinks chip i deres hjerner.

Vejen er blevet banet for rekrutteringen efter, at Neuralink har fået godkendt sine planer om at indlede forsøg på mennesker af det amerikanske review board.

Med godkendelse søger Neuralink forsøgskaniner til det såkaldte Prime-projekt. Det står for “Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface.”

Selskabet oplyser ikke umiddelbart, hvor mange forsøgskaniner, der søges.

Undersøgelsen skal kaste lys følgevirkningerne af Neuralinks BCI-chip [‘wireless brain computer interface,’ red], ligesom Neuralinks operations-robot med navnet R1 skal vurderes.

Søger lammede

I målgruppen er alene mennesker, der plages af lammelser af forskellig slags.

Det er målet, at den indopererede chip skal gøre, at de skal kunne kontrollere eksterne robot-enheder med tankens kraft.

“R1-robotten skal anvendes til kirurgisk at placere N1-implantatets ultrafine og fleksible tråde i en del af hjernen, der kontrollerer bevægelser,” lyder det fra Neuralink.

Selskabet peger på, at implantatet er usynligt, når det først er på plads.

Fra sin plads i hjernen vil det “trådløst sende hjernesignaler til en app, der dekoder intentioner om bevægelse,” hedder det.

Neuralink fik grønt lyst til forsøget i maj af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Elon Musk har tidligere sagt, at implantater i hjernen vil kunne kurere blandt andet overvægt, autisme, depression og skizofreni samtidig med, at han forestiller sig at det vil åbne mulighederne for telepati og gøre det muligt at betjene computere via tankens kraft.